Knott’s Berry Farm

Με τα πρώτα χρήματα που πήρα από τη δουλειά μου ως λαντζέρης στο ελληνικό εστιατόριο -για να γιορτάσω την επιτυχία μου-, πήγα στο Knott’s Berry Farm. Αυτό είναι ένα μεγάλο πάρκο διασκέδασης στην Καλιφόρνια κι εμένα μου αρέσει η διασκέδαση. Επειδή πάρκο διασκέδασης χωρίς παιδάκια δεν λέει, νοίκιασα καμιά 10αριά Ινδιανάκια, για να διασκεδάσουμε παρέα.

Αυτός είναι ο Σνούπι που εγώ τον θυμάμαι κάπως πιο μικροκαμωμένο. Βέβαια, εδώ στην Καλιφόρνια είναι όλα μεγάλα. Απορείς πως χωράνε.

Μετά τον Σνούπι, ο Τζορτζ Ουάσινγκτον. Ο Ουάσινγκτον ήταν ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ και τον έβαλαν πάνω στο χαρτονόμισμα του ενός δολαρίου επειδή ήταν ταλιροφονιάς. Εδώ κάνει καμάκι σε μια τύπισσα που είναι άβυζη και έχει στα μπούτια της την αμερικάνικη σημαία, ενώ κάποιος του πασάρει με τρόπο το Unfollow, για να το δείξει στην γκόμενα, να την εντυπωσιάσει και να του κάτσει.

Η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ και το Unfollow. Θέλω να γράψω καμιά εξυπνάδα αλλά δεν μου έρχεται τίποτα.

Ένα πιο κοντινό στιγμιότυπο γιατί διαβάζουν και γκαβοί.

Πάπιες. Άσπρες και μαύρες. Πολιτικά ορθό, γιατί υπάρχουν και μαύρα παιδάκια. Βέβαια, θα έπρεπε να έχει και κίτρινες πάπιες. Ταΐσαμε τις πάπιες -που έχουν πάθει δυσπεψία από τα πολλά ψίχουλα και βγάζουν τις κουτσουλιές από το στόμα- αλλά, οπωσδήποτε, ο Εθνικός Κήπος είναι πολύ ανώτερος γιατί τι να την κάνεις την πάπια αν δεν συνοδεύεται από ματάκηδες, πορνόγερους και νεαρούς που πουλάνε το κορμί τους;

Αυτό είναι το κτίριο μέσα στο οποίο βλέπεις την Ιστορία των ΗΠΑ. Γιατί λαός που δεν ξέρει την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την βλέπει στα πάρκα διασκέδασης.

Μια άμαξα. Κάποιου ήταν αυτή η άμαξα αλλά δεν θυμάμαι τώρα. Σκέφτηκα, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο -και την οικονομική αδυναμία των Ελλήνων να φουλάρουν τα ρεζερβουάρ- πως θα μπορούσαμε να γεμίσουμε την Αθήνα με τέτοιες άμαξες που να τις σέρνουν μετανάστες και να τις νοικιάζουμε στους τουρίστες που θα μαστιγώνουν τους μετανάστες -για να πάνε πιο γρήγορα- και θα κάνουν τρελό κέφι.

Αυτή είναι η πόλη φάντασμα. Κάτι σαν την Αθήνα δηλαδή.

Σε αυτή τη φωτογραφία, βλέπουμε έναν τύπο να την κάνει από το παράθυρο. Για να φεύγει χωρίς να πληρώσει το δωμάτιο, μάλλον Έλληνας θα είναι.

Το γραφείο του σερίφη. Ο σερίφης δεν ήταν εκεί γιατί τον πυροβόλησε ο Μπομπ Μάρλεϊ.

Ο δρόμος για τη φυλακή. Αφιερωμένο σε όλα τα λαμόγια που ξέσκισαν την Ελλάδα και κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι. Και θα κυκλοφορούν.

Ένα τραίνο. Το είδα και αμέσως θυμήθηκα την πατρίδα. Τι καλά που δεν είμαι εκεί.

Εδώ ανεβαίνεις και υποτίθεται πως φοβάσαι αλλά εμείς ξεσκιστήκαμε στον εμετό. Τρέχανε τα Αμερικανά με τις μάπες να σφουγγαρίσουν. Πάντως, δεν μπορώ να πω, το καταδιασκέδασα.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.