Έλα να πάμε στο νησί, η Τρόικα, εγώ κι εσύ

Το υπουργείο Οικονομικών και η Τρόικα διαψεύδουν πως η Τρόικα ζήτησε από τον υπουργό Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη να εκκενωθούν όλα τα ελληνικά νησιά που έχουν ως 150 κατοίκους. Σύμφωνα με την Τρόικα, το μόνο θέμα που τέθηκε ήταν οι κάτοικοι των μικρών νησιών να πλένονται δυο φορές το χρόνο για να κάνει η χώρα οικονομία στο νερό της βροχής.

Εκπρόσωπος της Τρόικας είπε πως καλό θα ήταν ακόμα οι κάτοικοι των μικρών νησιών να μαζεύονται και να μένουν όλοι μαζί στην εκκλησία ή στο πιο μεγάλο σπίτι του νησιού -ο ένας πάνω στον άλλον-, για να κάνουν οικονομία στο ρεύμα αλλά και να μη χρειάζεται να ανάβουν καλοριφέρ, αφού θα ζεσταίνονται με τα χνώτα τους.

Επίσης, η Τρόικα θεωρεί πως δεν χρειάζεται να απασχολούνται δάσκαλοι και καθηγητές όλο τον χρόνο για τους λίγους μαθητές των μικρών νησιών, αφού μπορούν να πηγαίνουν να παραδίδουν όλα τα μαθήματα της χρονιάς μέσα σε δυο εβδομάδες και μετά να πηγαίνουν στο επόμενο νησί· κολυμπώντας, κατά προτίμηση, για να μην αναγκάζεται να καίει καύσιμα ολόκληρο βαπόρι για δυο τρεις νοματαίους.

Βέβαια, δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν πως η Τρόικα ζήτησε, όντως, την εκκένωση των νησιών που έχουν μέχρι 150 κατοίκους και η κυβέρνηση σκέφτεται να μεταφέρει μετανάστες στα νησιά, ώστε, όταν περάσει η Τρόικα για να μετρήσει τους κατοίκους, να τους βρει μπόλικους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Ναυτιλίας έθεσε στην Τρόικα και το θέμα του τουρισμού το καλοκαίρι -αφού οι τουρίστες θα πηγαίνουν στα νησιά και δεν θα βρίσκουν άνθρωπο- αλλά ο εκπρόσωπος της Τρόικας τον καθησύχασε, λέγοντάς του πως θα μπορούν οι κάτοικοι να επιστρέφουν στο νησί στην αρχή του καλοκαιριού, να το ανοίγουν, να υποδέχονται τους τουρίστες και, μόλις την κάνει και ο τελευταίος τουρίστας, να κλειδώνουν το νησί και να φεύγουν.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.