Δήλωση του Σίμου Κεδίκογλου για το φιλί

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπεύθυνος για την ΕΡΤ, Σίμος Κεδίκογλου, αρνείται τις κατηγορίες για λογοκρισία στο βραβευμένο τηλεοπτικό σίριαλ “Downton Abbey” και αποδίδει όλες τις ευθύνες για το κόψιμο από τη ΝΕΤ του φιλιού μεταξύ δυο ανδρών στους Τούρκους.


Σύμφωνα με τον κ. Κεδίκογλου, στα τούρκικα σίριαλ δεν υπάρχουν φιλιά στο στόμα μεταξύ ανδρών αλλά ούτε καν μεταξύ ανδρών και γυναικών.

“Δεν είναι δυνατόν να μη φιλάει ο Ομάρ την Γκιουζέλ στο στόμα και εμείς να δείχνουμε δυο άνδρες να πλακώνονται στα γλωσσόφιλα” τόνισε ο κ. Κεδίκογλου και συμπλήρωσε:

“Μόλις φιλήσει στο στόμα ο Ομάρ τον Αχμέτ, θα δείξουμε κι εμείς φιλιά μεταξύ ανδρών στην ελληνική τηλεόραση. Οι πρώτοι άνδρες που θα φιληθούν στην ελληνική κρατική τηλεόραση θα είναι Τούρκοι”.

Ο κ. Κεδίκογλου ξεκαθάρισε, πάντως, πως δεν θα κοπεί το φιλί του Ιούδα στον Χριστό την Μεγάλη Εβδομάδα, αφού είναι στο μάγουλο.

(Θυμάμαι ένα Μεγάλο Σάββατο της δεκαετίας του ’80 που η ΕΡΤ πρόβαλλε -νομίζω αμέσως μετά την Ανάσταση- το “Θεώρημα” του Παζολίνι, μια εκπληκτική ταινία γεμάτη συμβολισμούς, όπου ένας άγνωστος άνδρας επισκέπτεται μια οικογένεια αστών και πηδάει τη μάνα, τον πατέρα, τον γιο και την κόρη. Those were the days.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.