Δεν έπρεπε να δημοσιευτεί η λίστα Λαγκάρντ

Η δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ από το HOTDOC έχει προκαλέσει συζητήσεις και αντιδράσεις. Έπρεπε να δημοσιευτεί η λίστα Λαγκάρντ; Η λίστα Λαγκάρντ δημοσιεύτηκε επειδή δυο υπουργοί Οικονομικών -Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος- την κράτησαν κρυφή επί δυο χρόνια και μακριά από τη Δικαιοσύνη.Αν οι δυο υπουργοί, το ΣΔΟΕ και οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες είχαν κάνει τη δουλειά τους και το καθήκον τους -όπως έγινε με τη λίστα Λαγκάρντ σε Γαλλία και Γερμανία-, δεν θα υπήρχε λόγος να δημοσιευτεί η λίστα.

Αν δεν κάνουν τη δουλειά τους οι κρατικές υπηρεσίες και οι δικαστικοί λειτουργοί, την κάνουν οι δημοσιογράφοι. Όχι όλοι οι δημοσιογράφοι· μόνο οι λίγοι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι.

Όχι, δεν έπρεπε να δημοσιευτεί η λίστα Λαγκάρντ. Δεν πρέπει να μάθουμε τα ονόματα αυτών που έχουν καταθέσεις -πολλοί από μαύρο χρήμα- στην Ελβετία.

Δεν πρέπει να δημοσιευτούν τα ονόματα όσων έπαιρναν μίζες από τη Siemens.

Δεν πρέπει να δημοσιευτούν τα ονόματα αυτών που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία.

Δεν πρέπει να δημοσιευτούν τα ονόματα των αστυνομικών που βασανίζουν και σακατεύουν ανθρώπους.

Στην Ελλάδα πρέπει να μαθαίνουμε μόνο πώς ονομάζονται οι οροθετικές πόρνες. Και τα ονόματα τα έδωσε μια κρατική υπηρεσία, ενώ άλλες κρατικές υπηρεσίες σφύριζαν αδιάφορα για τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ.

Πρέπει να μάθουμε ποιες είναι οι οροθετικές πόρνες, να δημοσιεύσουμε τις φωτογραφίες τους, τις διευθύνσεις τους και τα ονόματα των γονιών τους.

Πρέπει να ξεσκίσουμε και να ξεφτιλίσουμε τις οροθετικές πόρνες.

Κι ας ξέρουμε όλοι πως οι περισσότερες από αυτές δεν είναι πόρνες αλλά εξαρτημένα άτομα που θα έκαναν οτιδήποτε για να αγοράσουν τη δόση τους.

Να καείς Ελλάδα, να καείς. Γιατί είσαι καριόλα. Και σκατόψυχη.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.