Η Ελληνίδα μάνα

Πιτσιρίκο, ενόψει εθνικής επετείου σου στέλνω τη φωτογραφία αυτή από το Πολεμικό μουσείο στο Καλπάκι. Αφήνω, αν θες φυσικά, το κείμενο σε εσένα.

Υ.Γ Η ταινία «Saving Private Ryan» βασίστηκε σε πραγματικό Νόμο που είχαν οι Αμερικανοί στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο.Αγαπητέ Παναγιώτη, φοβούμαι πως οι εποχές έχουν αλλάξει και η σημερινή Ελληνίδα μάνα θα προτιμούσε να πάει η ίδια να πολεμήσει για να μην κουραστεί ο κανακάρης της και αποχωριστεί το PlayStation.

Βέβαια, δεν ήταν όλες οι Ελληνίδες μάνες στον ελληνοϊταλικό πόλεμο σαν την ηρωική μάνα που αναφέρεται στο αναμνηστικό· κάποιες τους έκρυβαν τους γιους τους ή τους έστελναν στο εξωτερικό, για να μην πάνε να πολεμήσουν. Και κρίνοντας από την πορεία της χώρας, πολύ καλά έκαναν.

Από την άλλη, η μάνα στο αναμνηστικό είχε εννιά γιους. Έχασε τον έναν και της έμειναν άλλοι οκτώ. Αν είχε ένα μοναχοπαίδι, μπορεί να το έβλεπε αλλιώς το ζήτημα. Άσε που σίγουρα θα είχε καβάτζα και καμιά ντουζίνα κόρες να πλέκουν κάλτσες στους φαντάρους μας που πάθαιναν κρυοπαγήματα στο μέτωπο και έβγαζαν χιονίστρες στο πουλί τους.

Γενικά, εκείνη την εποχή δεν μετρούσε και πολύ η ανθρώπινη ζωή στην Ελλάδα. Γι’ αυτό, κάθε γυναίκα έκανε και καμιά εικοσαριά παιδιά· άμα χάσει κάποιο, να έχει τα υπόλοιπα. Τότε πέθαινε ένα παιδί και έλεγαν “δεν πειράζει, θα κάνουμε άλλο”.

Πάντως, κι αυτή η Ελληνίδα μάνα σκοτώθηκε το παιδί της και έτρεξε να στείλει τηλεγράφημα στον πρωθυπουργό πως έχει άλλα οκτώ αγόρια για σκότωμα; Ο τηλεγραφητής θα έπαθε ντουβρουτζά.

Βέβαια, αξίζει δόξα και τιμή σε αυτήν την Ελληνίδα μάνα και υποκλίνομαι στο μεγαλείο της, όπως και στο μεγαλείο όλων των Ελληνίδων μανάδων που είναι γενναίες και υπέροχες . (Αυτό το έγραψα επειδή με διαβάζει και η μάνα μου -γεια σου μαμά!- που πάντα φρικάρει με αυτά που γράφω.)

Αγαπητέ Παναγιώτη, επειδή ξέρω πως έχεις μόνο δυο γιους, κάνε καμιά δεκαριά ακόμα να σου βρίσκονται, γιατί μπορεί να γίνει κάνας πόλεμος και να στείλεις μέιλ στον Σαμαρά να του πεις πόσο ευτυχισμένος είσαι που ο γιος σου θυσιάστηκε για τον Λάτση και τον Βαρδινογιάννη και πως θέλεις να στείλεις στο μέτωπο και τους άλλους έντεκα να σώσουν τις τράπεζες, τις αγορές και τις βιομηχανίες όπλων.

Φιλικά (από παλιά, όμως)

π.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.