Η φύση αλλάζει

Οι αλλαγές στη φύση είναι έντονες και θα πρέπει να μας προβληματίσουν όλους. Το γεγονός ότι κατοικούμε σε πόλεις, δεν μας εμποδίζει να παρατηρήσουμε τις μεγάλες αλλαγές που γίνονται στη φύση. Παλιά, με τη βροχή έβγαιναν τα σαλιγκάρια, ενώ τώρα με τις πρώτες σταγόνες της βροχής εμφανίζονται οι μετανάστες που πουλάνε ομπρέλες.

(Βρίσκω πραγματικά καταπληκτικούς αυτούς τους μετανάστες που -με το πού ξεκινάει να βρέχει- εμφανίζονται ξαφνικά από το πουθενά με τις ομπρέλες στα χέρια. Είναι εκεί με το προϊόν, ακριβώς την στιγμή που δημιουργείται η ζήτηση. Και μάλιστα, σε μέρη που δεν μπορείς να προμηθευτείς ομπρέλα από άλλον. Τρομερό μάθημα εμπορίου για όποιον μπορεί να σκεφτεί λίγο.)

(Κάποιοι νομίζουν πως τα σαλιγκάρια βγαίνουν μετά τη βροχή. Όχι, τα σαλιγκάρια βγαίνουν με το πού ξεκινάει η βροχή. Εμείς βγαίνουμε μετά τη βροχή και βλέπουμε τα σαλιγκάρια.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.