Μεμονωμένοι

Απαντώντας στα δημοσιεύματα και τα ρεπορτάζ του Guardian και του BBC που περιέχουν καταγγελίες κατά Ελλήνων αστυνομικών για βασανιστήρια και ταπείνωση τύπου Αμπού Γκράιμπ και για σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή, ο Νίκος Δένδιας παραχώρησε συνέντευξη στους Financial Times, στην οποία παραδέχεται πως υπάρχουν μεμονωμένοι αστυνομικοί που διάκεινται φιλικά στη Χρυσή Αυγή.

Έχει δίκιο ο κ. Δένδιας. Υπάρχουν μεμονωμένοι αστυνομικοί που διάκεινται φιλικά στη Χρυσή Αυγή.

Οι υπόλοιποι δεν διάκεινται φιλικά στη Χρυσή Αυγή. Είναι Χρυσή Αυγή.

(Παίζουν πολύ οι λέξεις “μεμονωμένο” και “μεμονωμένοι” στην Ελληνική Αστυνομία και το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως. Να θυμίσω πως η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου αναφέρθηκε αρχικά ως “ένα μεμονωμένο περιστατικό.)

(Στη συνέντευξη που πήραμε χτες από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το Unfollow, ανέφερα στον κ. Χρυσοχοΐδη μια πρόσφατη προσωπική μου εμπειρία. Κούνησε το κεφάλι του σκεπτικός αλλά δεν έκανε κανένα σχόλιο για αυτό το “μεμονωμένο περιστατικό”, οπότε μπορώ να το αναφέρω. Αναφέρεται σε αυτό το κείμενο: “Κρεμάλα”.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.