Πήραμε το Νόμπελ Ειρήνης!

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση απένειμε το φετινό Νόμπελ Ειρήνης η νορβηγική επιτροπή, αν και η απόφαση ήταν πολύ δύσκολη, αφού μέχρι την τελευταία στιγμή το Νόμπελ Ειρήνης διεκδικούσαν ο Άντερς Μπρέιβικ, ο “βιαστής της Πάρου” και η Μπαρτσελόνα.

Η απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση έρχεται σε μια εποχή που η Ευρωπαϊκή Ένωση κινδυνεύει από την οικονομική κρίση, οπότε το σωστό θα ήταν η νορβηγική ακαδημία να δώσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση το Νόμπελ Οικονομίας.

Το σκεπτικό της νορβηγικής επιτροπής ήταν να δώσουν το Νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση πριν αρχίσει ο πόλεμος μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, γιατί δεν υπάρχει Νόμπελ Πολέμου για να τους δώσουν.

Το χρηματικό ποσό που συνοδεύει το Νόμπελ Ειρήνης θα διατεθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να συσφιχθούν ακόμα περισσότερο οι δεσμοί ανάμεσα στους Ευρωπαίους πολίτες, οπότε θα πάει εξ ολοκλήρου στο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον.

Η Νορβηγία -που απονέμει το Νόμπελ Ειρήνης- πιστεύει πολύ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και αυτός είναι ο λόγος που έχει επιλέξει να μην είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Νορβηγία θα γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όταν της τελειώσει το πετρέλαιο. Αν υπάρχει τότε Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.