Σαν να μην υπάρχω


Για την χτεσινή εμφάνιση του Ευάγγελου Βενιζέλου στο Mega, έγραψα στα social media “Τεράστιο πλυντήριο το Mega αλλά ο Βενιζέλος σφήνωσε στον κάδο”. Πάντως, στο σκάνδαλο με τη λίστα με τα ονόματα των 1.991 Ελλήνων μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία δεν επενέβη ο εισαγγελέας. Επενέβη το Mega. Όπως πάντα. Η δίκη -για μια ακόμα φορά- έγινε στο στούντιο του Mega.

Καθώς περνάει ο καιρός, μου τελειώνουν τόσο οι σκέψεις, όσο και οι λέξεις. Δεν ξέρω αν είμαι ο μόνος. Μάλλον όχι.

Στις τελευταίες εκλογές, οι Έλληνες απέδειξαν ποιοι είναι και τι θέλουν. Δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα. Θέλουν κομπίνες και λαμόγια, και δεν θέλουν Δικαιοσύνη.

Τώρα πια, οι Έλληνες ήξεραν τα πάντα για την χρεοκοπία της χώρας και επέλεξαν τη συνέχιση της διαφθοράς από τους ίδιους ανθρώπους και τα ίδια κόμματα που οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία. Πολλά λόγια δεν χρειάζονται. Αυτό συνέβη. Ας είμαστε τουλάχιστον ειλικρινείς.

Βέβαια, οι επιλογές των Ελλήνων οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη κατάρρευση της χώρας και της κοινωνίας αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Θα αντιμετωπιστεί στην ώρα του. Δεν έχει κανένα νόημα να σκας άδικα από τώρα. Μέχρι τότε, όμως;

Σκέφτομαι τι μπορείς να κάνεις -σαν πρόσωπο πια- μέσα σε μια τέτοια κατάσταση. Πώς μπορείς να ζήσεις μέσα σε μια κοινωνία που επιλέγει συνειδητά την διαφθορά και την έλλειψη Δικαιοσύνης.

Καταλήγω στο ότι μια καλή λύση είναι η κύρια αρχή των επικούρειων, το “Λάθε βιώσας”. Να μένεις στην αφάνεια.

Κι επειδή το “Λάθε βιώσας” μπορεί να προκαλεί σύγχυση με τις πολλές ερμηνείες του, θα το γράψω όσο απλά το είπε ο Βαν Γκογκ:

“Είναι καλύτερα να υπάρχω σαν να μην υπάρχω”.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.