Η εθνική μας εορτή – Viva Mexico!

Τους συνάντησα το απόγευμα έξω από το μετρό της Ακρόπολης, κάτω από τον Ιερό Βράχο. Σκέφτηκα πως θα είναι τίποτα Αμερικανοί που γιορτάζουν ακόμα το Haloween αλλά είναι Μεξικάνοι που γιορτάζουν τη Γιορτή των Νεκρών. Η Γιορτή των Νεκρών εορτάζεται την 1η και 2η Νοεμβρίου και είναι μια από τις πιο μεγάλες γιορτές για τους Μεξικάνους που πιστεύουν πως αυτές τις 2 ημέρες οι ψυχές των αγαπημένων τους νεκρών επιστρέφουν για να φάνε, να πιούν και να διασκεδάσουν μαζί οι ζωντανοί και οι νεκροί. Σήμερα και αύριο, οι Μεξικάνοι τιμούν τους νεκρούς τους με μουσική, χορό, ποτό, φαγητό και -απ’ ό,τι κατάλαβα- πρέπει να ξεσκίζονται και στο κουτούπωμα.

“Είστε Μεξικάνοι;” ρώτησα την κυρία και τον κύριο της φωτογραφίας. “Στην ψυχή ναι” μου απάντησε ο κύριος.

Η Γιορτή των Νεκρών. Σκέφτηκα πόσο μας ταιριάζει αυτήν την εποχή αυτή η γιορτή των Μεξικάνων. Αλλά η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Πεθαίνουν οι νεκροί;

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.