Πιτσιρίκο, πού τα βρίσκεις τα χρήματα; (Δεύτερο μέρος)

Το καλό δημοσιογραφικό μπλογκ επανέρχεται στο θέμα του πώς βιοπορίζομαι –τους απασχολεί πολύ το ζήτημα- και θεωρεί ότι εντόπισε μια αντίφαση στα γραπτά μου. Να το δούμε:

Το καλό δημοσιογραφικό μπλογκ βρίσκει αντίφαση ανάμεσα σε αυτό το απόσπασμα από το κείμενο «Πιτσιρίκο, πού τα βρίσκεις τα χρήματα;»:

«Το μπλογκ μου έχει διαφημίσεις της Google. Και τους τελευταίους μήνες –ειδικά από τον Ιούνιο και μετά που ένας καλός κύριος έβαλε σε μια σωστή θέση τις διαφημίσεις στο μπλογκ- τα έσοδα από τις διαφημίσεις πάνε πάρα πολύ καλά. Λογικό είναι με 1,5 εκατομμύριο page views. Δηλαδή, με ζουν οι αναγνώστες μου και δεν χρειάζεται να ξοδεύω τα χρήματα που έχω στην άκρη.»

Και σε αυτό το απόσπασμα από το κείμενο «Διακοπή για διαφημίσεις»:


«Βέβαια, να ξεκαθαρίσω πως δεν βιοπορίζομαι από τις διαφημίσεις του μπλογκ. Τα χρήματα από αυτές τις διαφημίσεις δεν φτάνουν ούτε για τα τσιγάρα μου. Οπότε, το πιο πιθανό είναι πως θα εργαστώ ξανά στα ΜΜΕ ή θα αφήσω το γράψιμο και θα επιστρέψω στην παλιά μου δουλειά. Αυτό θα το αποφασίσω το καλοκαίρι.»

Οι χειριστές του καλού δημοσιογραφικού μπλογκ δεν πρόσεξαν (;) μια λεπτομέρεια: Το πρώτο κείμενο («Πιτσιρίκο, πού τα βρίσκεις τα χρήματα;») γράφτηκε πριν τρεις ημέρες, ενώ το δεύτερο («Διακοπή για διαφημίσεις») στις 26 Απριλίου. Δηλαδή, γράφτηκε πριν από 7 μήνες.

Άλλωστε, στο κείμενο «Πιτσιρίκο, πού τα βρίσκεις τα χρήματα;» γράφω για το δεύτερο κείμενο:

«Βέβαια, είναι γραμμένο πριν συνειδητοποιήσω πως η θέση των διαφημίσεων στο μπλογκ μου ήταν εντελώς λανθασμένη.»

Και διευκρίνισα επίσης στο πρώτο κείμενο –και στο απόσπασμα που παραθέτουν- πως αναφέρομαι στο διάστημα «από τον Ιούνιο και μετά που ένας καλός κύριος έβαλε σε μια σωστή θέση τις διαφημίσεις στο μπλογκ- τα έσοδα από τις διαφημίσεις πάνε πάρα πολύ καλά».

Ελπίζω να έχω λύσει και αυτή την απορία του καλού δημοσιογραφικού μπλογκ για την οικονομική μου κατάσταση. Αν έχει και άλλες, να του τις λύσω με ευχαρίστηση.

Το καλό δημοσιογραφικό μπλογκ μου ζητάει ακόμα να αναφέρω το όνομά του για να ανεβεί η επισκεψιμότητά του.

Μετά χαράς, στείλτε μου ένα μέιλ, να το προωθήσω στον κύριο που ασχολείται με τις διαφημίσεις του μπλογκ μου, να σας πει την τιμή για μια διαφήμιση και, αν συμφωνήσετε, να σας βάλει ένα banner στο μπλογκ μου. Έτσι, θα σας λυθεί δια παντός η απορία του πώς βιοπορίζομαι.

Και ας μου επιτρέψει το καλό δημοσιογραφικό μπλογκ μια φιλική παρατήρηση: Ακόμα δεν έχετε αναφέρει την αγωγή του Βαρδινογιάννη για το κείμενο του Jungle Rerport.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.