Ψήφισα!

Αφού επέστρεψα από την Ουάσιγκτον στην Αθήνα για να διαδηλώσω στο Σύνταγμα, έφυγα για το Λος Άντζελες για να ψηφίσω. Είναι η πρώτη φορά που ψήφισα σε αμερικανικές εκλογές και ήταν μια καταπληκτική εμπειρία.

Στο εκλογικό τμήμα η ατμόσφαιρα ήταν χαλαρή. Πολύ χαλαρή. Ούτε ψηφοδέλτια δεν υπήρχαν.

Αυτό το μακρύ χαρτί (ballot) με τα νούμερα -που γράφει “County of Los Angeles”- το βάζεις σε ένα μηχάνημα και εκεί υπάρχει ένα βιβλίο. Το βιβλίο είναι το ψηφοδέλτιο.

Αυτό είναι το βιβλίο-ψηφοδέλτιο και είναι κοινό για όλους τους υποψηφίους. Σε αυτές τις τρύπες που είναι στη μέση, διαλέγεις τι θέλεις και βάζεις το στυλό στην ανάλογη τρύπα. Βάζοντας το στυλό στην τρύπα που επέλεξες, η ψήφος σου καταγράφεται στο χαρτί -της προηγούμενης φωτογραφίας- που είναι στο μηχάνημα. Στην πρώτη σελίδα, όπως βλέπετε, επιλέγεις τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, αλλά το βιβλίο έχει μπόλικες σελίδες. Τις γυρνάς και ψηφίζεις διάφορες προτάσεις για την Πολιτεία που ψηφίζεις. Εγώ ψήφισα μόνο για Πρόεδρο γιατί βαριόμουν. Δεν θα σώσω εγώ την Καλιφόρνια.

Αφού ψήφισα, μου έδωσαν αυτό το αυτοκόλλητο και χάρηκα πολύ για την τιμή που μου έκαναν, αλλά μετά διαπίστωσα πως το έδιναν σε όλους αυτούς που ψήφισαν. Ζήτησα να μου δώσουν και ένα cupcake αλλά δεν είχαν. Δεν πειράζει, αφού τώρα θα επιστρέψω στην Αθήνα για να διαδηλώσω στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο που θα γίνει σήμερα στο Σύνταγμα και θα ξεσκιστώ στα προφιτερόλ και τα Riopan.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.