Δράση “Αφήστε το στο ταμείο” στη Χαλκίδα!


Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012, το Δίκτυο Αντίστασης και Αλληλεγγύης Χαλκίδας πραγματοποίησε δράση σε σουπερμάρκετ στην οποία συμμετείχαν και μέλη από άλλες συλλογικότητες της πόλης με σκοπό τη μείωση των τιμών των αγαθών. Στόχος των δράσεών μας είναι κανένας συνάνθρωπος να μην στερηθεί τα κοινωνικά αγαθά. Η συμμετοχή ΟΛΩΝ ΜΑΣ θα φέρει αποτελέσματα!

ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Πέρσι γεννήθηκε σε όλη τη Χώρα ένα πρωτόγνωρο κίνημα. Το κίνημα των τοπικών συνελεύσεων ενάντια στα χαράτσια. Δόθηκαν πολλοί αγώνες οι οποίοι έφεραν μια νίκη έστω και μικρή. Ανάγκασαν τους κυβερνώντες να αποσυνδέσουν την πληρωμή του χαρατσιού από το ηλεκτρικό ρεύμα.

Σήμερα ένα τεράστιο τσουνάμι αντιλαϊκών μέτρων έρχεται να μας σαρώσει και να μας πετάξει στον γκρεμό της απόλυτης εξαθλίωσης. Είμαστε ήδη στο και τέταρτο. Οι οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων, η φοροληστεία, η χαρατσοληστεία, οι περικοπές σε υγεία, παιδεία κλπ, θα προκαλέσουν στο εγγύς μέλλον καταστάσεις εφιαλτικές για όλους μας. Πρέπει να αντισταθούμε και στη συνέχεια να επιτεθούμε για να τους ανατρέψουμε. Απαιτείται να μπει ενεργητικά στον αγώνα ένα πολύ μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Η ενεργοποίηση περισσότερων σημερινών πολιτών μπορεί να γίνει μέσα στα σωματεία ή μέσα από τις συνελεύσεις κατά της εξαθλίωσης, στους Δήμους ή στις γειτονιές.

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, δεν πρέπει να οδηγηθούμε στην αδιαφορία, την απογοήτευση και την απάθεια. Χρειάζεται αγώνας, αντίσταση και αλληλεγγύη. Να αντιδράσουμε στη βίαιη χειροτέρευση της ζωής μας. Να αντισταθούμε στη καταστροφή. Να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους. Να βοηθήσουμε όσους συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Να πάρουμε πρωτοβουλίες ώστε κανείς να μη πεινάσει.

Προτείνουμε για ενωτικό σκοπό τον πιο κάτω:
«Σκοπός της συνέλευσής μας είναι η συλλογική αντίσταση ενάντια σε κυβερνητικές ενέργειες ή παραλείψεις που έχουν ΑΜΕΣΗ επίπτωση στην ποιότητα του βιοτικού επιπέδου του λαού και η έμπρακτη αλληλεγγύη μας σε κάθε πληγέν μέλος της κοινωνίας μας».
Ο σκοπός αυτός πρέπει να συνοδεύεται από κάποιους δημοκρατικούς κανόνες πρακτικής λειτουργίας για περισσότερη αποτελεσματικότητα.

Άμεσοι στόχοι μας είναι κανένας συνάνθρωπος μας να μην στερηθεί τα κοινωνικά αγαθά όπως το ηλεκτρικό ρεύμα ,το νερό ,την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την θέρμανση και για αυτά θα υπάρξουν πρωτοβουλίες και δράσεις. Η συμμετοχή ΟΛΩΝ ΜΑΣ θα φέρει αποτελέσματα.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Νοέμβρης 2012

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.