Αυτός ο Τσίπρας ο μπραζιλέιρο

Στην Βραζιλία βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Λατινική Αμερική. Σκοπός της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη Βραζιλία είναι ο απόκτηση τεχνογνωσίας από το Καρναβάλι του Ρίο Ντε Τζανέιρο, ώστε να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να αξιοποιήσει τη διεθνή εμπειρία και να κάνει ανταγωνιστικό το Καρναβάλι της Πάτρας, για να οδηγηθεί η χώρα στην ανάπτυξη.

Εν τω μεταξύ, θόρυβος έχει προκληθεί από την αποκάλυψη πως ο Αλέξης Τσίπρας –στη διάρκεια της περιοδείας του στη Λατινική Αμερική- ψάχνει και για ποδοσφαιριστές που μπορούν να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό.

Ο Γιάννης Αλαφούζος, γνωρίζοντας τα φιλοπαναθηναϊκά αισθήματα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- παρακάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να ψάξει για μερικούς καλούς Νοτιοαμερικάνους ποδοσφαιριστές –που θα αντικαταστήσουν τον Σεμπάστιαν Λέτο και τα άλλα κουτσά άλογα του Παναθηναϊκού- επειδή ο Παναθηναϊκός δεν έχει χρήματα για να στείλει κάποιον ανιχνευτή ταλέντων στην Λατινική Αμερική.

Ο κ. Τσίπρας εντόπισε τρεις καλούς Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές που έπαιζαν μπάλα στην παραλία της Κόπα Καμπάνα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα επισκεφτεί την Αργεντινή, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εντοπίσει έναν 16χρονο αριστεροπόδαρο της Μπόκα Τζούνιορς που παίζει πάνω στη γραμμή και βγάζει μάτια στις προπονήσεις.

Σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί στο Σάο Πάολο με τον Πελέ, για να συζητήσουν τη σχέση του οφσάιντ με τις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Στην Αργεντινή, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντήσει τον Ντιέγκο Μαραντόνα, σε μια προσπάθεια να μάθει αν μπορεί το Χέρι του Θεού να βοηθήσει και την Ελλάδα, γιατί άλλη ελπίδα δεν υπάρχει.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.