Βίλα Αμαλίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί επιχείρηση της Αστυνομίας στο κτίριο της κατάληψης της Βίλας Αμαλίας. Η Αστυνομία επιχειρεί να κάνει κατάληψη στην κατάληψη της Βίλας Αμαλίας -σε μια προσπάθεια να χτυπήσει τους αναρχικούς με τα ίδια τους τα όπλα-, ενώ οι αστυνομικοί σκοπεύουν να κάνουν πάρτι, συζητήσεις και συναυλίες.

Η Αστυνομία επικαλείται ανώνυμες καταγγελίες για διακίνηση ναρκωτικών, οπότε καταλαβαίνουμε πως οι δουλειές των μπάτσων έχουν πέσει -λόγω της κρίσης- και προσπαθούν να χτυπήσουν τον ανταγωνισμό.

Η Βίλα Αμαλίας είναι μια από πιο παλιές καταλήψεις στην Αθήνα, αφού χρονολογείται από την εποχή της βασίλισσας Αμαλίας.

Η Βίλα Αμαλίας οφείλει το όνομά της στη βασίλισσα Αμαλία που πήγαινε στην κατάληψη και κουτουπωνόταν με τους αναρχικούς συντρόφους, με την ελπίδα να την γκαστρώσουν και να βγει κάνας διάδοχος για τον θρόνο επειδή ο Όθωνας ήταν στείρος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στη Βίλα Αμαλίας βρέθηκαν 1.500 άδεια μπουκάλια αλλά δεν μπορεί να στηθεί κατηγορία για παρασκευή μολότοφ -και η αλήθεια θα λάμψει στο δικαστήριο-, αφού ένα από τα παιδιά του χώρου τα είχε με γνωστή τραγουδίστρια που είναι μπουκαλοπνίχτρα.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.