Η Λίστα Λαγκάρντ επιστρέφει

Η Λίστα Λαγκάρντ έφτασε στην Αθήνα με ειδική πτήση της Ολυμπιακής και έγινε δεκτή με τιμές αρχηγού κράτους. Στη συνέχεια, η Λίστα Λαγκάρντ μεταφέρθηκε στο Μετόχι του Πανάγιου Τάφου, όπου έγινε λειτουργία και προσκύνημα μέσα σε κλίμα κατάνυξης, ευλάβειας και ιερού δέους.Για να τηρηθεί το τελετουργικό της ορθόδοξης παράδοσης, η Λίστα Λαγκάρντ δόθηκε στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου που την παρέδωσε στον Ιωάννη Διώτη, ο οποίος –με τη σειρά του- την παρέδωσε στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η Λίστα Λαγκάρντ θα δοθεί στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος θα την κρατήσει κρυφή ένα χρόνο και θα την παραδώσει στον επικεφαλής του ΣΔΟΕ, ο οποίος θα την παραδώσει στον υπουργό Οικονομικών της επόμενης κυβέρνησης, ο οποίος θα την κρατήσει κρυφή άλλον έναν χρόνο, μέχρι να τη δημοσιεύσει ο Κώστας Βαξεβάνης και να συλληφθεί με την κατηγορία παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

Στη συνέχεια, η κυβέρνηση θα ζητήσει ξανά τη Λίστα Λαγκάρντ από τους Γάλλους, ώστε να συγκριθεί με τις δυο προηγούμενες Λίστες Λαγκάρντ και να διαπιστώσουμε αν οι Γάλλοι κάνουν καλά τη δουλειά τους.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.