Κάνει πίσω η κυβέρνηση για το φορολογικό νομοσχέδιο

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στα καφενεία της χώρας, η κυβέρνηση πήρε πίσω την πρόταση για φορολογικό συντελεστή 45% σε εισοδήματα άνω των 26 χιλιάδων ευρώ και ετοιμάζει νέα πρόταση, όπου η κυβέρνηση θα παίρνει όλο σου το εισόδημα και θα σου δίνει 2% χαρτζιλίκι.



Εν τω μεταξύ, ανακουφισμένοι είναι οι άνεργοι από το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, αφού, όπως δήλωσε νεαρός άνεργος «Ευτυχώς που είμαι άνεργος και δεν βγάζω μία. Φαντάζεσαι να έβγαζα 100 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο και να μου κρατούσαν τα 45; Αδικία, ρε φίλε.».

Το υπουργείο Οικονομικών επανεξετάζει και το καθεστώς φορολόγησης για τις οικογένειες με παιδιά και υπάρχει η σκέψη το ένα στα τρία παιδιά να είναι αφορολόγητο, ενώ στις οικογένειες με οκτώ παιδιά και πάνω θα φορολογείται και το Datsun του γύφτου πατέρα γιατί βγάζει πολλά λεφτά από το εμπόριο ναρκωτικών.

Ο κ. Στουρνάρας δήλωσε στο CNN πως η κυβέρνηση σκέφτεται να φορολογήσει και τα ανίψια -ενώ, αν χρειαστεί θα φορολογηθούν και τα εγγόνια-, αλλά αποκάλυψε πως, τελικά, δεν θα φορολογηθούν τα δισέγγονα, μετά από προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος είναι πολύ ευαίσθητος στα θέματα που αφορούν την ελληνική οικογένεια.

Στο έντυπο της εφορίας για το 2013 θα υπάρχει ειδικό κουτάκι για να δηλώσετε την γιαγιά και τον παππού, ενώ από το 2014 θα φορολογούνται και τα εκατομμύρια μπάσταρδα που έχουν σπείρει οι Έλληνες σε όλον τον κόσμο, όπως αποκαλύπτεται κάθε εβδομάδα από την τηλεοπτική εκπομπή «Πάμε πακέτο».

Η επανάσταση θα γίνει, όταν τον Έλληνα θα τον φορολογήσουν και για την γκόμενα. Υπάρχουν και όρια.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.