Στιγμιότυπα από το 2012 – Νάξος

Το περασμένο καλοκαίρι, γύρισα όλα τα ελληνικά νησιά, σε μια προσπάθεια να ξεπεράσω το δράμα που περνάει η υπέροχη χώρα μας και ο περήφανος λαός μας. Ένα απόγευμα στη Νάξο, καθώς επέστρεφα με το αυτοκίνητο από την Πλάκα στη Χώρα, είδα αυτή την όμορφη εικόνα.

Σταμάτησα στο πλάι του δρόμου, βγήκα έξω και άρχισα να τραβάω φωτογραφίες, αν και δεν ήταν κοντά. Ευτυχώς, έχω προμηθευτεί μια νέα φωτογραφική μηχανή -την απαλλοτρίωσα από ένα μεγάλο κατάστημα- που έχει ισχυρό ζουμ. Την χρειαζόμουν αυτή τη μηχανή γιατί, με την προηγούμενη μηχανή, στις διαδηλώσεις έπρεπε να πάω ακριβώς δίπλα στους μπάτσους για να τραβήξω μια φωτογραφία -και κινδύνευσα αρκετές φορές-, ενώ με αυτήν φέρνω τον ματατζή από τα εκατό μέτρα στα δυο. Βέβαια, τράβηξα και όποιο ωραίο κώλο είδα στις παραλίες το καλοκαίρι.

Ήταν αυτή η μαγική ώρα του ηλιοβασιλέματος -που, όπως λέει και μια καλή φίλη, και σκατά να φωτογραφίσεις ωραία θα βγουν- και τα άλογα διέσχιζαν τη θάλασσα. Μου έκανε εντύπωση ότι τα άλογα ήξεραν το μονοπάτι και έβγαλαν τους αναβάτες απέναντι μόνα τους. Μου αρέσουν τα άλογα. Θα πάρω ένα, αν και δεν έχω χώρο στο σπίτι.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.