Προετοιμασίες για το νέο Μνημόνιο

Σε καλό κλίμα έγινε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο. Τσίπρας και Σόιμπλε συμφώνησαν πως διαφωνούν σε όλα αλλά τους αρέσει το καλό φαγητό, η καλή παρέα και το κρασί, οπότε υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.Ο κ. Σόιμπλε είπε στον Αλέξη Τσίπρα πως δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή για την Ελλάδα από την εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας –αν θέλει η χώρα να παραμείνει στο ευρώ-, και τον κάλεσε να υποστηρίξει το Μνημόνιο, ώστε να πάει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ στο 3%.

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πως η ζωή απέρριψε τα μνημόνια αλλά ξέχασε να του πει πως οι Έλληνες δεν απέρριψαν τα μνημόνια και προτίμησαν να απορρίψουν τη ζωή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου χαρακτήρισε αποτυχημένη τη συνάντηση επειδή ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε –όταν είδε τον Αλέξη Τσίπρα- δεν πετάχτηκε κεφάτος από το αναπηρικό καροτσάκι και δεν άρχισε να χορεύει μάμπο πάνω στο τραπέζι, όπως κάνει κάθε φορά που βλέπει τον Αντώνη Σαμαρά.

Τσίπρας και Σόιμπλε θα συναντηθούν ξανά σε μερικούς μήνες, όταν το πρόγραμμα λιτότητας θα έχει προκαλέσει ασφυξία, η ελληνική οικονομία θα έχει διαλυθεί εντελώς, η κυβέρνηση συνεργασίας θα έχει καταρρεύσει, οι Έλληνες θα θέλουν αλλαγή, ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας θα πει πως «τώρα πια δεν μπορούμε να καταργήσουμε το Μνημόνιο γιατί η χώρα έχει καταρρεύσει», και θα υπογράψει ένα ωραίο νέο Μνημόνιο με ακόμα πιο ευνοϊκούς όρους από τα προηγούμενα.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.