Απαισιόδοξοι οι Έλληνες

Σύμφωνα με έρευνα της Nielsen για την Καταναλωτική Εμπιστοσύνη, οι Έλληνες είναι οι ποιο απαισιόδοξοι πολίτες στον κόσμο αλλά και πιο απαίσιοι. Οι πιο αισιόδοξοι πολίτες του κόσμου είναι οι Ινδοί αλλά οι Ινδοί πιστεύουν πως, μετά τον θάνατό τους, πάνε σε μια ανώτερη ενσάρκωση, οπότε είναι λογικό να είναι αισιόδοξοι που θα πεθάνουν από την πείνα.

Πάντως, ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσει ένας Έλληνας την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας είναι να το ρίξει στον βουδισμό και τον ινδουισμό. Εγώ αυτό έχω κάνει και την περνάω τζάμι.

Το 90% των Ελλήνων θεωρούν πως η χώρα βρίσκεται σε ύφεση, ενώ το 10% των Ελλήνων –ανάμεσά τους οι ζαβοί αλλά και ο Βαρδινογιάννης, ο Λάτσης, ο Μπόμπολας κλπ- πιστεύουν πως η σημερινή κατάσταση στη χώρα ξεπερνάει και τον Χρυσό Αιώνα του Περικλέους.

Για το 44% των Ελλήνων το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η εξασφάλιση μιας θέσης εργασίας γιατί την τραβάει ο οργανισμός τους την σκλαβιά, και δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα τα ζώα πως νέες θέσεις εργασίας δεν πρόκειται να υπάρξουν ξανά ούτε στην Ελλάδα, ούτε πουθενά αλλού.

Τέσσερις στους δέκα Έλληνες δηλώνουν ότι δεν τους περισσεύουν καθόλου χρήματα ούτε για να καλύψουν τις βασικές καθημερινές τους ανάγκες αλλά είναι μαζοχιστές και αυτός είναι ο λόγος που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη.

Το 92% των ελληνικών νοικοκυριών αναγκάστηκε να αλλάξει τις καταναλωτικές του συνήθειες, ενώ το υπόλοιπο 8% δεν έχουν πάρει χαμπάρι Χριστό και καταναλώνουν σαν να μην υπάρχει αύριο αλλά καλά κάνουν γιατί δεν υπάρχει αύριο.

Το 64% των Ελλήνων έχουν μειώσει τις παραγγελίες φαγητού αλλά καλό είναι που έκοψαν το ντελίβερι, γιατί ανεβοκατέβαιναν όλη μέρα με τα ασανσέρ τα παιδιά που έφερναν τις παραγγελίες και ανέβαιναν στα ύψη τα κοινόχρηστα.

Το 47% των Ελλήνων έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις με το αυτοκίνητο, οπότε έχει εκλείψει το κλασικό ερώτημα «Πού πάνε όλοι αυτοί;», που έλεγαν όλοι οι Αθηναίοι οδηγοί για όλους τους άλλους Αθηναίους οδηγούς.

Το 66% των Ελλήνων έχει μειώσει τις αγορές σε προϊόντα ένδυσης και υπόδησης αλλά δεν πειράζει, αφού έχουν κλειστεί μέσα στο σπίτι -όπου δεν χρειάζεται να φοράς ρούχα- οπότε δεν θα φθείρουν τα ρούχα που ήδη έχουν και δεν θα χρειαστεί οι συγγενείς τους να τους αγοράσουν καινούργιο κουστούμι και λουστρίνια για να κάνουν καλή εντύπωση μέσα στην κάσα.

Αυτά συμβαίνουν όταν η ύπαρξή σου εξαρτάται μόνο από το αν είναι γεμάτο το πορτοφόλι σου.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.