Γιάννα Αγγελοπούλου: My Big Greek Drama

Η Γιάννα Αγγελοπούλου έγραψε την αυτοβιογραφία της, η οποία θα κυκλοφορήσει τον επόμενο Μάιο. Το βιβλίο έχει τίτλο «My Greek Drama» και αυτό αποδεικνύει πως η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου έχει πάρει προσωπικά ακόμα και την χρεοκοπία της Ελλάδας.Η τιμή πώλησης του βιβλίου έχει καθοριστεί στα 29,65 δολάρια και τα 19,90 ευρώ, ενώ οι Έλληνες θα μπορούν να το αγοράσουν με 15 εκατομμύρια δραχμές.

Στο κείμενο της αναγγελίας της έκδοσης του βιβλίου, αναφέρεται πως η ζωή της Γιάννας Αγγελοπούλου θυμίζει την ιστορία της Σταχτοπούτας.

Η Σταχτοπούτα γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1955 και ήταν πολύ τριχωτή –είχε τρίχες και στις πατούσες-, οπότε οι γονείς της την κούρεψαν με την ψαλίδα που κουρεύανε τα πρόβατα.

Η μαμά της Σταχτοπούτας αρρώστησε και πέθανε, και ο μπαμπάς της αποφάσισε να ξαναπαντρευτεί για να φροντίζει κάποιος το ορφανό και να μην το έχει μέσα στα πόδια του.

Αντί να πάρει, όμως, καμιά Ουκρανέζα, παντρεύτηκε -σε έναν γάμο που έγινε στην Ολλανδία- τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που ήταν κι αυτός χήρος και είχε δυο άσχημες κορούλες που ήταν μέσα στην κακία και την ξινίλα: την Ντόρα Μπακογιάννη και την Άννα Διαμαντοπούλου.

Όταν ο μπαμπάς της Σταχτοπούτας έφυγε σε ταξίδι για δουλειές –ήταν λαδέμπορος κοκαΐνης-, ο Μητσοτάκης έντυσε την Σταχτοπούτα με κουρέλια και την έβαζε να γλείφει τα πατώματα με την γλώσσα.

Μια μέρα, ο Μητσοτάκης πήρε τις δυο κόρες του και πήγε ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη γιατί έπαιζε η Φενέρ Μπαξέ με τον Ολυμπιακό για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Ντόρα Μπακογιάννη και η Άννα Διαμαντοπούλου ήταν ενθουσιασμένες επειδή ήταν άρρωστοι γάβροι και η Σταχτοπούτα τους έραψε δυο ωραίες ερυθρόλευκες φανέλες με λευκά σορτσάκια.

Η Σταχτοπούτα ήθελε πολύ να πάει κι αυτή στην Κωνσταντινούπολη να δει τον Θρύλο αλλά ο Μητσοτάκης της είπε πως είναι πολύ άσχημη και πολύ βρόμικη, και θα πρέπει να κάτσει στο σπίτι μαζί με τα τρία γουρουνάκια, για να μην χαλάσει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Η Σταχτοπούτα έκλαιγε από την τσαντίλα της που δεν θα δει τον Λάγιος Ντέταρι να καρφώνει την μπάλα στα δίχτυα των Τούρκων και ξέσπασε σε κλάματα.

Ενώ είχε πλαντάξει στο κλάμα, εμφανίστηκε μπροστά της μια όμορφη νεράιδα και της είπε «Θα σε βοηθήσω εγώ να πας στην Κωνσταντινούπολη».

Η νεράιδα άγγιξε με το ραβδάκι της μια κολοκύθα που έγινε αμέσως ένα υπερηχητικό αεροπλάνο.

Μετά άγγιξε με το ραβδί την Σταχτοπούτα, και τα κουρέλια μετατράπηκαν σε μια ερυθρόλευκη εμφάνιση του Ολυμπιακού, ενώ η Σταχτοπούτα ήταν φτυστή ο Μήτρογλου.

«Σταχτοπούτα, είσαι έτοιμη για την Κωνσταντινούπολη αλλά πρόσεξε γιατί τα μεσάνυχτα τα μάγια θα λυθούν και το αεροπλάνο θα γίνει κολοκύθα και τα ρούχα σου φανέλα του Παναθηναϊκού, οπότε, αν είσαι εκείνη την ώρα μέσα στην κερκίδα των φανατικών γάβρων, την πούτσισες. Θα σε μαζεύουν με το τσιμπιδάκι.

Όταν η Σταχτοπούτα έφτασε στο γήπεδο της Φενέρ Μπαξέ, όλοι έμειναν άφωνοι από την ομορφιά της και ο προπονητής του Ολυμπιακού πήγε και την πήρε από την εξέδρα και την έβαλε στην ενδεκάδα.

Η Σταχτοπούτα πέταξε τέσσερα γκολάκια στους Τουρκαλάδες και μετά οι οπαδοί του Ολυμπιακού την πήραν στους ώμους και την πήγαν στο Φανάρι για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγιάς της Θύρας 7.

Ο Μητσοτάκης και οι κόρες του είχαν λυσσάξει από την ζήλια τους που έπαιξε σέντερ φορ του Ολυμπιακού η Σταχτοπούτα και όχι η Ντόρα αλλά δεν την αναγνώρισαν γιατί δεν την είχαν ξαναδεί με σωβρακοφανέλα.

Οι οπαδοί του γάβρου έκαναν τον γύρο του θριάμβου μέσα στην εκκλησία αλλά την Σταχτοπούτα την έπιασε ζαλάδα από τα λιβάνια και της ήρθε λιποθυμία.

Ο Μητσοτάκης είπε στις κόρες του να λιποθυμήσουν για να πέσουν στην αγκαλιά του πρίγκιπα της Χαλυβουργικής και να τον πλακώσουν και να τις παντρευτεί και τις δυο, αλλά η Σταχτοπούτα λιποθύμησε πρώτη και ο πρίγκιπας την άρπαξε και άρχισε να της δίνει το φιλί της ζωής μπροστά στην Αγία Τράπεζα.

Οι καμπάνες της εκκλησίας άρχισαν να σημαίνουν μεσάνυχτα, οπότε η Σταχτοπούτα πετάχτηκε όρθια και άρχισε να τρέχει προς το αεροδρόμιο, ενώ ο πρίγκιπας έτρεχε πίσω της επειδή νόμιζε πως του είχε αρπάξει το πορτοφόλι αλλά το μόνο που βρήκε ήταν το δεξί ποδοσφαιρικό παπούτσι της Σταχτοπούτας που της βγήκε επειδή της λύθηκαν τα κορδόνια.

Όταν έφτασε στο αεροδρόμιο, το αεροπλάνο είχε γίνει κολοκύθα αλλά, ευτυχώς, η καλή νεράιδα της είχε στείλει τον Σούπερμαν που την πήρε καλιτσούρι και την πήγε στο σπίτι της πριν προλάβουν να επιστρέψουν ο Μητσοτάκης και οι κόρες του.

Την επόμενη ημέρα, ο πρίγκιπας της Χαλυβουργικής παίρνει το παπούτσι -που ήταν 50 νούμερο- και αρχίζει να ψάχνει όλο τον κόσμο για να βρει ένα πόδι που να χωράει.

Κάποια στιγμή, ο πρίγκιπας έφτασε και στο σπίτι της Σταχτοπούτας, και η Ντόρα Μπακογιάννη με την Άννα Διαμαντοπούλου δοκίμασαν το παπούτσι αλλά τους ήταν μικρό επειδή φοράνε 52 νούμερο.

Η Σταχτοπούτα ήθελε κι αυτή να δοκιμάσει το παπούτσι, ο Μητσοτάκης δεν την άφηνε αλλά ο πρίγκιπας πήγε και φόρεσε το παπούτσι στην Σταχτοπούτα και μετά την παντρεύτηκε και της έκανε και Ολυμπιακούς Αγώνες.

Και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς χρεοκοπήσαμε.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.