Πτήσεις θανάτου

Αίσθηση έχει προκαλέσει η μελέτη διεθνούς ομάδας γαστρεντερολόγων στη Νέα Ζηλανδία για το αν είναι σωστό να πέρδονται οι επιβάτες των αεροπλάνων. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι μεταβολές της πίεσης μέσα στο αεροπλάνο έχουν ως αποτέλεσμα να αυξάνεται η παραγωγή αερίων και το κλανοκοπίδι.

Ένας ακόμα λόγος που αυξάνεται η παραγωγή αερίων κατά τη διάρκεια της πτήσης είναι ότι πολλοί επιβάτες φοβούνται τα αεροπλάνα και κλάνουν μέντες.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, είναι λάθος να προσπαθούν οι επιβάτες των αεροπλάνων να συγκρατήσουν τις πορδές τους γιατί υπάρχει κίνδυνος να τις αμολήσουν όλοι μαζί και να μετατραπεί το αεροπλάνο σε θάλαμο αερίων.

Οι ερευνητές επισημαίνουν πως, αν ο επιβάτης κρατήσει την πορδή του από την Αθήνα ως την Νέα Υόρκη και την αμολήσει στο JFK, θα συλληφθεί ως τρομοκράτης και θα μεταφερθεί στο Γκουαντάναμο.

Η ιδέα για την έρευνα ήταν ενός δανού γαστρεντερολόγου, ο οποίος ταξίδεψε αεροπορικά από την Κοπεγχάγη στο Τόκιο και αντιμετώπισε τέτοιο πρόβλημα με τις πορδές των συνεπιβατών του που, όταν έφτασε στην Ιαπωνία, έσκυψε και φίλησε το έδαφος που ήταν τίγκα στη ραδιενέργεια.

Όπως δείχνουν οι έρευνες, οι πορδές των γυναικών μυρίζουν πιο άσχημα από τις πορδές των αντρών, οπότε όλες οι αεροπορικές εταιρείες οφείλουν να έχουν άνδρες αεροσυνοδούς γιατί οι γυναίκες είναι κλανιάρες.

Όσοι θέλουν να ταξιδέψουν με αεροπλάνο οφείλουν να γνωρίζουν πως ο μέσος άνθρωπος πέρδεται δέκα φορές την ημέρα, οπότε, αν ταξιδέψετε με άλλους 500 επιβάτες, μιλάμε για 5000 πορδές.

Τα πράγματα είναι πολύ άσχημα και για τους πιλότους, αφού, αν ο πιλότος συγκρατήσει την πορδή θα νιώσει δυσφορία και δεν θα μπορεί να πιλοτάρει σωστά το αεροπλάνο, ενώ, αν την αμολήσει, θα πέσει τέτοια μπόχα μέσα στο κόκπιτ που θα λιποθυμήσει και ο αυτόματος πιλότος.

Οι έρευνες των επιστημόνων για τις πορδές δίνουν απάντηση στα αίτια της πτώσης πολλών αεροπλάνων που μέχρι σήμερα παρέμεναν άγνωστα.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.