Σπύρος Γραμμένος και (πολλοί) φίλοι

Είναι Πέμπτη, είναι του Αγίου Βαλεντίνου, μεγάλη η χάρη του, είσαι στην Αθήνα και πας να δεις τον Σπύρο Γραμμένο στον Σταυρό του Νότου.

Ο Σταυρός του Νότου είναι τίγκα και ο Σπύρος Γραμμένος κάνει σαπουνόφουσκες.

Μετά, ο Σπύρος κουρεύει έναν κύριο -που είχε μια μακριά κοτσίδα αλλά μετά το κούρεμα δεν είχε μακριά κοτσίδα και ήταν πολύ πιο ωραίος-, ενώ τραγουδάει παράλληλα.

Στην σκηνή η Πάολα. Όλα τα σκυλιά στην πίστα. Κάπου εδώ μου ξέφυγε ο stand up comedian Kary Novel – όλες οι φωτογραφίες του είναι κουνημένες, εγώ κουνιόμουν, όχι αυτός.

Ο θεός Χριστόφορος Ζαραλίκος.

Η συγκινητική και λατρεμένη Γιάννα Μελλά.

Ο τραγουδιστής των Τσοπάνα Rave -those were the days- Δημήτρης Καλαντζής.

Ο παρεξηγημένος – μάλλον επειδή είναι ωραίος και τον γουστάρουν όλες οι γκόμενες – Πάνος Μουζουράκης.

Ο Πάνος Μουζουράκης τραγούδησε το “Αστέρι” και ήταν αστέρι. Του πάει πολύ να τραγουδάει με μια κιθάρα. Είναι σπαραχτικός. Μου θυμίζει τον Νίκολας Κέιτζ στο Wild at Heart.

Ο εκρηκτικός Ζακ Στεφάνου όργωσε την σκηνή. Τον ρώτησα μετά αν είναι πολύ θυμωμένος, μου είπε “όχι”.

Η Λόλα Γιαννοπούλου -που παίζει πλήκτρα- τραγουδάει μοναδικά και το συγκρότημα του Σπύρου Γραμμένου -Γιώργος Καρδιανός: κιθάρα, Δημήτρης Μποσινάκος: τύμπανα, Andre Nikakis: μπάσο, Jim Staridas: τρομπόνι- τα δίνει όλα.

Ο Σπύρος Γραμμένος ερωτοτροπεί επί σκηνής με την τέλεια γυναίκα.

Ήταν μια ανθρώπινη βραδιά μέσα σε μια απάνθρωπη εποχή. Ακόμα έχω στ’ αυτιά μου το σύνθημα “Ο Jim Staridas είναι στο τρομπόνι, Μπάτσοι, Γουρούνια, Δολοφόνοι”.

Απόψε, ο Σπύρος Γραμμένος παίζει στη Θεσσαλονίκη. Στη Μαύρη Τρύπα, στα Λαδάδικα. Να πάτε. Pitsirikos speaking.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.