Χάνουμε τον Πάπα

Αίσθηση έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄ πως θα παραιτηθεί από την κεφαλή της Καθολικής Εκκλησίας επειδή έχει σιχαθεί τον εαυτό του. Ο Πάπας δήλωσε πως ο χριστιανισμός είναι δεκανίκι του καπιταλισμού και κάλεσε όλους τους πολίτες να πάρουν τα όπλα.

Η ανακοίνωση παραίτησης του Πάπα έγινε στα λατινικά αλλά -επειδή κανείς δεν καταλάβαινε τι έλεγε- υπήρχε ταυτόχρονη μετάφραση στα καλιαρντά.

Ο Πάπας υποστήριξε πως τον έχουν εγκαταλείψει οι σωματικές του δυνάμεις και τα κάνει πάνω του, ενώ τόνισε πως δεν του σηκώνεται πια.

Η επίσημη παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄ θα γίνει στις 28 Φεβρουαρίου και αναμένεται να γίνει δεκτή από τον Θεό.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από το Βατικανό, ο Πάπας παραιτείται για να επωφεληθεί από τις ισχύουσες εργασιακές ρυθμίσεις και να πάρει κανονική σύνταξη και ολόκληρο το εφάπαξ.

Η είδηση της παραίτησης του Πάπα έκανε τον γύρο του κόσμου σε 80 δευτερόλεπτα και αιφνιδίασε τους πολιτικούς ηγέτες, αφού του έγλειφαν τόσο καιρό τα αρχίδια –για να έχουν την στήριξή του και να κερδίζουν τις ψήφους των βλαμμένων ψηφοφόρων- και τώρα θα πρέπει να αρχίσουν πάλι από την αρχή με τον επόμενο Πάπα.

Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄ δεν λεγόταν πάντα έτσι, αφού στην πιάτσα ήταν γνωστός ως Γιόζεφ Ράτσινγκερ.

Γεννήθηκε στην Γερμανία και, όταν ήταν μικρός, ήθελε να γίνει πορνοστάρ αλλά ο μπαμπάς του ήταν αστυνομικός και δεν ήθελε ο γιος του να γίνει πουτανιάρης.

Με την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία, αναγκάστηκε να παρακολουθήσει σεμινάρια της χιτλερικής νεολαίας –αν και κατά βάθος τα γούσταρε αυτά τα ναζιστικά- αλλά αργότερα εξιλεώθηκε, αφού έγινε μέλος στην Φράξια Κόκκινος Στρατός και έκανε αντάρτικο πόλεων εναντίον του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού.

Για ένα μικρό διάστημα έπαιξε δεξί μπακ στην Μπάγερν Μονάχου αλλά πατούσε συνέχεια τα ράσα του και έπεφτε κάτω, με αποτέλεσμα να τον περνάνε σαν σταματημένο οι αντίπαλοι επιθετικοί και να καρφώνουν την μπάλα στα δίχτυα.

Του άρεσαν πολύ οι ανωμαλίες, τα μαστίγια και τα σουτζουκάκια, ενώ φημιζόταν για το φοβερό παστίτσιο που έφτιαχνε.

Τα στοιχήματα για το όνομα του νέου Πάπα δίνουν και παίρνουν, ενώ είναι πολύ πιθανό ο επόμενος Πάπας να είναι από χώρα της Αφρικής γιατί οι λευκοί καθολικοί ιερείς τα έχουν ξεκωλιάσει τα παιδάκια.

Μην βιαστείτε να χαρείτε για το ενδεχόμενο ο επόμενος Πάπας να είναι από χώρα της Αφρικής γιατί οι Έλληνες είναι ορθόδοξοι.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.