“Ζήτω η αναρχία κουφάλες!”

Οπωσδήποτε, θέλει κότσια να φωνάζεις “Ζήτω η αναρχία κουφάλες”, περικυκλωμένος από τα γουρούνια της Ελληνικής Αστυνομίας που σε έχουν βασανίσει, όπως κάνει ο νεαρός αναρχικός στη διάρκεια της προσαγωγής του.

Οι νέοι αναρχικοί μου θυμίζουν τους πρώτους χριστιανούς. Δεν φοβούνται τίποτα. Θα δαγκώσουν και τα λιοντάρια.

Υπάρχει τεράστια αντίθεση ανάμεσα στους αναρχικούς και τους προσκυνημένους νοικοκύρηδες που φοβούνται να μιλήσουν ακόμα κι όταν χάνουν τη δουλειά τους και κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο.

Φυσικά, η κυβέρνηση και οι δυνάμεις καταστολής κάνουν ένα -ακόμα- μεγάλο λάθος, δίνοντας στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των νεαρών αναρχικών με εμφανή τα σημάδια βασανισμού από τους αστυνομικούς.

Με 60% ανεργία στους νέους, τη Μαφία να κυβερνάει τη χώρα και τη Δικαιοσύνη ξεπουλημένη, βλέπω στρατιές “αναρχικών” να έρχονται.

“Χάσαμε μια μάχη, όχι τον πόλεμο” φωνάζει ένας από τους συλληφθέντες.

Αστοί δεν είστε αστοί. Είστε λούμπεν. Σκέτο. Και θα σας φάνε τα παιδιά σας. Χάρη θα σας κάνουν.

(Στις 31 Ιανουαρίου του 2011, έγραφα: “Οι συλληφθέντες ‘τρομοκράτες’ αυτοχαρακτηρίζονται ‘επαναστάτες’. Αυτό που ξεχωρίζει τον επαναστάτη από τον τρομοκράτη –τουλάχιστον ως προς το πώς θα τον αποκαλούν οι υπόλοιποι- είναι η νίκη: αν νικήσεις, είσαι επαναστάτης – αν ηττηθείς, είσαι τρομοκράτης.

Μετά από μια πιθανή εξέγερση στην Ελλάδα, θα προκύψει ένα θέμα: τι θα γίνει με φυλακισμένους όπως τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς; Τρομοκράτες ή πολιτικοί κρατούμενοι; Ό,τι θα είναι τότε, είναι και τώρα.”)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.