Αδιάφθορη η Ελλάδα

Ελαφριά κάμψη παρουσιάζει η διαφθορά στη χώρα μας, αφού, σύμφωνα με την οργάνωση «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς» -που κι αυτή δεν αποκλείεται να είναι διεφθαρμένη-, το μέγεθος της διαφθοράς στην Ελλάδα έχει μειωθεί αριθμητικά. Φυσικά, αυτό αφορά τα φακελάκια και όχι τις φακελάρες και τις μίζες, αφού αυτές είναι το ίδιο το σύστημα.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, το ποσό στο φακελάκι σε νοσοκομεία, εφορίες και πολεοδομίες έχει μειωθεί αλλά αυτό είναι λογικό, αφού πολλοί πολίτες δεν έχουν χρήματα.

Οπότε, δεν μειώθηκε η διαφθορά αλλά τα χρήματα. Αν είχαν, θα έδιναν φακελάκι.

Στον ιδιωτικό τομέα, τα φακελάκια γνωρίζουν πτώση αλλά τα ποσά στα φακελάκια αυξάνονται και αυτό είναι πολύ θετικό γιατί η ανάπτυξη θα ξεκινήσει από τα ποσά που θα μπαίνουν στα φακελάκια.

Πεσμένος είναι και ο τιμοκατάλογος της διαφθοράς στον δημόσιο τομέα -σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια-, αλλά έχει αυξηθεί στον ιδιωτικό τομέα, επειδή, αν έχεις αρρωστήσει, δεν είσαι τρελός να πας να κάνεις εγχείριση σε δημόσιο νοσοκομείο γιατί θα πάνε τζάμπα τα λεφτά και μετά δεν θα έχουν οι συγγενείς σου να πληρώσουν τα έξοδα της κηδείας σου, και θα σε πετάξουν σε κάνα λάκκο.

Αν η ανεργία φτάσει το 90% και οι μισθοί τα 15 ευρώ, η οικονομική διαφθορά θα εξαφανιστεί εντελώς –αφού κανείς δεν θα έχει χρήματα να δώσει φακελάκι-, αλλά θα μπορεί να πάρει μια πίπα σε κάποιον περαστικό για να του δώσει μια καραμέλα.

(Πλάκα έχουν αυτές οι έρευνες για τη διαφθορά, όταν ξέρεις πως η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια της διαφθοράς στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ, παγκοσμίως, είναι στα ίδια επίπεδα με την Κολομβία. Δεν χρειάζονται έρευνες για τη διαφθορά στην Ελλάδα. Αρκεί να δεις ποιοι είναι στην κυβέρνηση. Και ποιοι τους ψηφίζουν. Κι όσο δεν λειτουργεί η Δικαιοσύνη, η διαφθορά θα γιγαντώνεται.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.