Οι υπάλληλοι της Νέας Δημοκρατίας

Το τελευταίο διάστημα, όποιος είναι χρήστης του twitter, ίσως, έχει αντιληφθεί πως η Νέα Δημοκρατία έχει «φυτέψει» στα social media πολλούς υπαλλήλους της, οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν προπαγάνδα. Αυτοί οι καλοί άνθρωποι «ανακάλυψαν» το ανωτέρω tweet, το οποίο έγραψα το απόγευμα της 5ης Μαΐου 2010. Ήταν το απόγευμα της τραγωδίας στη Marfin.

Δεν ξέρω πόσοι υπάλληλοι της Νέας Δημοκρατίας που δραστηριοποιούνται στο twitter μου έχουν στείλει αυτό το tweet –ως κάτι απαράδεκτο, ανεπίπρεπτο και ειρωνικό για τους νεκρούς της Marfin- τις τελευταίες ημέρες. Είναι πολλοί.

Επίσης, δεν καταλαβαίνω γιατί έχουν λυσσάξει μαζί μου – αν και όχι μόνο μαζί μου. Προφανώς, θεωρούν πως επειδή αυτοί είναι υπάλληλοι της Νέας Δημοκρατίας, εγώ θα πρέπει να είμαι υπάλληλος του ΣΥΡΙΖΑ. Θα τους απογοητεύσω. Δεν είμαι.

Δεν ξέρω τι καταλαβαίνει κάποιος από ένα tweet που γράφτηκε πριν από τρία χρόνια, αλλά ξέρω πολύ καλά τι έγραψα εγώ:

«Παιδιά, αν διαβάζει κάποιος άνεργος, η Marfin ψάχνει για τρεις υπαλλήλους.».

Είναι το απόγευμα της 5ης Μαΐου 2010, η διαδήλωση έχει τελειώσει, είμαι πια στο σπίτι μου και γράφω –μεταξύ άλλων- αυτό το tweet.

Το tweet απευθύνεται στα «παιδιά». Ποια είναι τα παιδιά; Τα παιδιά είναι πολλοί χρήστες του twitter –που ήταν μέσα εκείνη τη συγκεκριμένη ώρα- και έγραφαν ένα σωρό υποκριτικά σχόλια για τους νεκρούς της Marfin. Τους απέδιδαν, δε, σε όλους όσοι είχαν διαδηλώσει εκείνη την ημέρα – και ήταν εκατοντάδες χιλιάδες αυτοί. Οι διαδηλωτές τους σκότωσαν. Να θυμίσω πως ήταν η πρώτη μεγάλη -πολύ μεγάλη- διαδήλωση κατά των νέων μέτρων λιτότητας και την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Σε αυτούς τους χρήστες απευθυνόταν το tweet αυτό. Και εννοούσε το πολύ απλό: Γράφετε πόσο σοκαρισμένοι και αηδιασμένοι είστε αλλά εγώ σας βλέπω να χαίρεστε και να φτιάχνετε αυτή την ώρα το βιογραφικό σας για να πάρετε τις θέσεις των νεκρών στη Marfin, ενώ ο Βγενόπουλος δεν δίνει δεκάρα για τους νεκρούς υπαλλήλους του, ξέρει πως αυτός δεν πρόκειται να τιμωρηθεί και, ήδη, ψάχνει για τρεις νέους υπαλλήλους.

Νομίζω πως αυτό το tweet είναι πολύ πετυχημένο και –δυστυχώς- έχει επαληθευθεί. Ήταν προφητικό. Η υπόθεση της Marfin έκλεισε την ημέρα που η Marfin κάηκε. Η Marfin βρήκε τρεις νέους υπαλλήλους, οι νεκροί ξεχάστηκαν, οι ένοχοι δεν συνελήφθησαν –αν και υπάρχουν στοιχεία, βίντεο και φωτογραφίες- και η ζωή συνεχίζεται σαν να μην έγινε τίποτα.

Βέβαια, αν κάποιος θέλει να διαστρεβλώσει κάτι, δεν τον σταματάει κανείς. Και μπορεί να γράψει πως με αυτό το tweet ειρωνεύτηκα τους νεκρούς της Marfin. Δικαίωμά του.

Υπάρχει, όμως, μια μικρή λεπτομέρεια: Μπορεί να είμαι χρήστης του Twitter -άνοιξα λογαριασμό ένα μήνα πριν τον Μάιο του 2010- αλλά υποθέτω πως όλοι γνωρίζουν πως είμαι μπλόγκερ. Έχω μπλογκ εδώ και οκτώ χρόνια.

Αυτό σημαίνει πως γράφω κείμενα. Με αρχή, μέση και τέλος. Και αυτά τα κείμενα –για καλή μου τύχη- διαβάζονται πολύ. Και επειδή είναι κάτι περισσότερο από τους 140 χαρακτήρες ενός tweet, δεν είναι και πολύ εύκολο να διαστρεβλωθούν.

Όποιος, λοιπόν, παρακολουθεί το μπλογκ μου, θα ξέρει πως για την Marfin έχω γράψει όλα αυτά τα κείμενα και μπορεί κάποιος να τα διαβάσει.

Και, αν δεν κάνω λάθος, ήμουν ο πρώτος στην Ελλάδα που δημοσίευσε –αν και όχι χωρίς φόβο- τη φωτογραφία των δραστών της επίθεσης στο βιβλιοπωλείο “Ιανός”, που έγινε λίγα λεπτά πριν από την επίθεση στη Marfin.

Και βέβαια, το tweet είχε και συνέχεια, αμέσως μετά, ένα άλλο tweet, το οποίο δεν αφήνει καμία αμφιβολία πως στόχος μου ήταν η διοίκηση της Marfin και η υποκρισία όσων σχολίαζαν, και όχι βέβαια οι νεκροί υπάλληλοι.

marfin-1
marfin-2

Καλή συνέχεια στους υπαλλήλους της Νέας Δημοκρατίας. Ελπίζω να παίρνουν καλό μισθό.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.