Οι δρόμοι είναι στη ζωή μας και οι πάγκοι η επιβίωσή μας

Γεια σου φίλε, Θα ήθελα να ζητήσω λίγο το ενδιαφέρον σου στο ζήτημα της απομάκρυνσης των πάγκων από το κέντρο. Αν σε βρίσκουν σύμφωνο οι θέσεις μας και θέλεις να δώσεις δημοσιότητα στον αγώνα μας, πράξε ανάλογα.

Στην Ελλάδα του 2013, η φασιστική πρακτική του κράτους αποφασίζουμε και διατάζουμε έρχεται να πλήξει και τους χειροτέχνες που δραστηριοποιούνται στο κέντρο, χωρίς σχεδόν καμία μέριμνα ο Δήμος ζητά την απομάκρυνση των χειροτεχνών και αυτό ορίζεται επίσημα ως εξευγενισμός του κέντρου.

Προσωπικά, πιστεύω πως οι δρόμοι ανήκουν σε όλους, είναι τόπος συνάντησης, ελεύθερης έκφρασης και διακίνησης ιδεών και αυτό είναι που δεν αρέσει στην εξουσία.

Ζητούν αποστειρωμένους δρόμους γεμάτους με αποστειρωμένους καταναλωτές. Είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου, κάθε χειροτέχνη να βγει στο δρόμο να δημιουργήσει και να πουλήσει τις δημιουργίες του απευθείας στο κόσμο χωρίς μεσάζοντες.

Σου στέλνω φωτογραφίες από Θησείο, τα πανό που βάλαμε να μάθει ο κόσμος τι συμβαίνει, από την συλλογή υπογραφών, και ένα κείμενο που δημιουργήθηκε από όλους και μοιράζεται στο Μοναστηράκι και το Θησείο.

ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΩΝ-ΑΡΕΩΣ-ΘΗΣΕΙΟΥ-ΑΔΡΙΑΝΟΥ

Είμαστε ομάδα χειροτεχνών που δραστηριοποιούνται στο ιστορικό κέντρο των Αθηνών εδώ και πολλά χρόνια,συνεχίζοντας μια παράδοση αιώνων.
Στους ίδιους δρόμους στο παρελθόν υπήρχε αρχαία αγορά με παρόμοιες δραστηριότητες.
Σήμερα ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις επιθυμίες διαφόρων φορέων που επιθυμούν την απομάκρυνση μας και αν δεν συμφωνήσουμε με τα μέρη που θα επιβάλουν σε κάποιους από εμάς, τότε θα προχωρήσουν στην εξαφάνιση των υπολοίπων και κατ’ επέκταση θα απειληθεί η επιβίωση μας,και των οικογενειών μας.
Είμαστε όλοι πιστοποιημένοι χειροτέχνες από κρατικούς φορείς (ΕΟΜΜΕΧ), με άδειες χειροτεχνών παραγωγών από τις περιφέρειες.
Βασικοί υποστηρικτές των φορέων που μας απειλούν είναι ο δήμος Αθηναίων και η δημοτική αστυνομία.
Θα επιθυμούσαμε την υποστήριξη σας σε αυτόν τον αγώνα με τις υπογραφές σας, ώστε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στους ίδιους χώρους και να προωθούμε τις ιδέες μας,την τέχνη μας,και την σύγχρονη ελληνική κουλτούρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ!

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου φίλε

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Σ.

(Αγαπητέ φίλε, εγώ μόνο από τους χειροτέχνες στο Θησείο και το Μοναστηράκι ψωνίζω δώρα τα τελευταία χρόνια. Οι δρόμοι ανήκουν σε όλους, αν διεκδικούμε τους δρόμους με την παρουσία μας. Όλα είναι δρόμος. Με τη νίκη!)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.