Οκτώ χρόνια αποτυχίεςΑν μου έλεγε κάποιος εκείνο το βράδυ του Απριλίου του 2005 που αποφάσισα να φτιάξω μπλογκ -χωρίς να έχω διαβάσει ποτέ ένα μπλογκ και επιλέγοντας για λόγους που εγώ γνωρίζω το ψευδώνυμο “πιτσιρίκος” και αυτό το μωρό με το σφυρί- πως αυτό θα διαρκούσε πάνω από μερικές εβδομάδες και θα άλλαζε τη ζωή μου, δεν θα τον πίστευα. Κι όμως, πέρασαν οκτώ χρόνια. Αυτό είναι το μαγικό στη ζωή: δεν ξέρεις ποτέ τι θα γίνει παρακάτω.

Κάθε χρόνο λέω να γράψω μερικές σειρές για το πώς ξεκίνησε αυτό το μπλογκ και κάποια από τα πράγματα που συνέβησαν όλα αυτά τα χρόνια αλλά πάντα τα γενέθλια του μπλογκ είναι Απρίλιο, οπότε με έχει πιάσει η άνοιξη και το αναβάλλω για τον επόμενο χρόνο. Αυτό θα κάνω και φέτος.

Αν κάτι χρωστάω σε αυτό το μπλογκ -εκτός από την τρελή διασκέδαση του να γράφω και να είμαι ανεξάρτητος-, είναι πως μου χάρισε πολύ ελεύθερο χρόνο και τη δυνατότητα να κάνω ατελείωτες βόλτες και ταξίδια. Δυο πράγματα που στην προηγούμενη ζωή μου -λόγω δουλειάς- τα είχα στερηθεί κάπως. Για την ακρίβεια, το μπλογκ και οι δυνατότητες που μου έδωσε ήταν “φτου, ξελευτερία”.

Δεν είναι και πολύ κομψό να μιλάς για τον εαυτό σου στην Ελλάδα του 2013 -ποτέ δεν ήταν, αν και τα μπλογκ είναι αναγκαστικά “εγωιστικά”-, οπότε, μέρα που είναι, το μόνο που θα ήθελα να πω στους ανθρώπους που αγαπούν να γράφουν είναι να φτιάξουν ένα μπλογκ.

Ένα μπλογκ, αν το αγαπήσεις και δεν βιάζεσαι, μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή. Τη δική μου την άλλαξε.

Ευχαριστώ τις φίλες και τους φίλους που μου κάνουν παρέα όλα αυτά τα χρόνια.

Να είμαστε καλά. Και του χρόνου!

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.