Πάπας, φτώχεια και φιλότιμο

Είναι γνωστό πως ο νέος Πάπας επέλεξε το «Φραγκίσκος» ως παπικό όνομα, επειδή, όπως δήλωσε ο ίδιος, σκέφτηκε τους φτωχούς και τον Φραγκίσκο της Ασίζης. Ήδη, ο Πάπας Φραγκίσκος έχει μιλήσει πολλές φορές για τους φτωχούς και χαίρεται που τον αποκαλούν «Πάπα των φτωχών».Δεν είναι τυχαίες οι συνεχείς αναφορές του Πάπα Φραγκίσκου στους φτωχούς, ούτε πως θέλει να τον αποκαλούν Πάπα των φτωχών.

Ουσιαστικά, ο Πάπας έκανε πολιτική παρέμβαση αλλά δεν το πήρε κανείς χαμπάρι.

Η επιθυμία του Πάπα Φραγκίσκου να είναι Πάπας των φτωχών οφείλεται στο γεγονός ότι ξέρει πως σύντομα όλοι –εκτός από τις οικονομικές ελίτ- θα είναι φτωχοί.

Δηλαδή, ο Πάπας Φραγκίσκος δεν δήλωσε ότι επιθυμεί να είναι Πάπας των φτωχών που ήδη υπάρχουν, αλλά προειδοποίησε –με τρόπο- πως όλοι θα είναι φτωχοί.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.