Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αστυνομικό Τμήμα Δραπετσώνας

Αγαπητέ Πιτσιρίκο, σήμερα κάτοικοι του ευρύτερου Πειραιά και όχι μόνο συγκεντρωθήκαμε έξω από το Α.Τ. Δραπετσώνας, προς συμπαράσταση στους αδίκως κρατουμένους εκεί συνανθρώπους μας.

Ο κόσμος πολύς, δημοσιογράφοι, βουλευτές, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι οργανώσεων και φορέων.

Αν έμενα εκεί, θα έπρεπε να πω πως είμαι ικανοποιημένος. Δεν είμαι όμως. Ξαναμπήκα στο κρατητήριο και ξαναείδα αυτούς τους συνανθρώπους μας μέσα στην απελπισία. Μου δίναν χαρτιά με το όνομά τους για να τους βγάλω εγώ από εκεί μέσα. Φίλε οχτώ μήνες,εφτά, εννιά, έντεκα, μου φώναζαν, είμαστε εδώ!!!

Για άλλη μια φορά ένιωσα αδύναμος. Για άλλη μια φορά ντράπηκα, λυπήθηκα, εξοργίστηκα. Δεν είναι δυνατόν αυτή η κατάφωρη καταπάτηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αυτά τα Ελληνικά Γκουαντάναμο να λειτουργούν σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα. Δεν είναι δυνατόν αυτή η απάνθρωπη επιχείρηση του Ξενοκτόνου Δία να θεωρείται μεταναστευτική πολιτική.

Μακάρι να είχαν τη δυνατότητα όλοι να μπουν μέσα στα κολαστήρια της Δραπετσώνας και ολόκληρης της χώρας να δουν, να μιλήσουν και να κοιτάξουν στα μάτια τους χιλιάδες συνανθρώπους μας που βιώνουν δίπλα στα σπίτια μας αυτό το βασανιστήριο. Τότε όλοι θα ήταν κάθε μέρα στους δρόμους.

Πρέπει να κάνουμε τα πάντα να τερματιστεί αυτή η παράλογη επιχείρηση. Ο Κύριος Δένδιας, ο οποίος προφανώς δεν γνωρίζει από ιστορία, θα πρέπει να μάθει ότι ο Ξένιος Δίας ήταν ο προστάτης θεός των ξένων στην αρχαία Ελλάδα και πως η φιλοξενία τους ήταν ιερό καθήκον κάθε αρχαίου Έλληνα. Δεν ήταν ο θεός που τους έχωνε σε μπουντρούμια, τους φυλάκιζε και τους στερούσε ακόμα και τη δυνατότητα να μπορούν να δουν τον ήλιο. Αυτή η επιχείρηση μας προσβάλλει σαν Ανθρώπους, προσβάλλει τον Πολιτισμό και την Ιστορία μας.

Παρακάτω ακολουθεί το ψήφισμα που επιδώσαμε στον Διοικητή του Α.Τ. Δραπετσώνας και ζητήσαμε να κοινοποιηθεί στην Πολιτική και Επιχειρησιακή Ηγεσία του.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΟΥ “ΞΕΝΙΟΥ ΔΙΑ”
ΣΤΟ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΟ-ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΜΙ ΤΟΥ Α.Τ. ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Εμείς, οι Πειραιώτες και οι Πειραιώτισσες που διαδηλώνουμε σήμερα 06/04/13 έξω από το Α.Τ. Δραπετσώνας, δεν μπορούμε να ανεχθούμε την κατάφωρη καταπάτηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δίπλα από τα σπίτια μας.

Ο εγκλεισμός και οι απάνθρωπες συνθήκες κράτησης, ως αποτέλεσμα της αναποτελεσματικής και συγχρόνως απάνθρωπης επιχείρησης ” Ξένιος Δίας “, ανθρώπων που δεν έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα αλλά που απλά έχουν λήξει οι άδειές τους ή δεν έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα, είναι απαράδεκτο γεγονός για τον Πολιτισμό μας και την Δημοκρατία μας.

Επιπλέον, η κράτηση εκατό ανθρώπων σε εβδομήντα περίπου τετραγωνικά μέτρα, χωρίς δικαίωμα προαυλισμού, χωρίς να έχουν δει τον ήλιο για μήνες, με παντελή έλλειψη συνθηκών υγιεινής, οι οποίοι έχουν οδηγηθεί πέρα από τα όρια της αντοχής τους αντιδρώντας έτσι αυτοκαταστροφικά (ήδη έχουν γίνει τρεις απόπειρες αυτοκτονίας) καθώς και η βάναυση αντιμετώπισή τους από μερίδα των αστυνομικών του τμήματος, σύμφωνα με καταγγελίες των ίδιων των κρατουμένων, αποτελούν κατάφωρη παραβίαση και καταστρατήγηση κάθε έννοιας του εθνικού και διεθνούς Δικαίου.

Απαιτούμε

Να αφεθούν ελεύθεροι άμεσα από το ανήλιαγο μπουντρούμι του Α.Τ. Δραπετσώνας όλοι οι μετανάστες-θύματα του ψευδεπίγραφου “Ξένιου Δία”.

Να τερματιστεί αμέσως η απάνθρωπη επιχείρηση” Ξένιος Δίας ” που προσβάλλει τον Πολιτισμό και την Δημοκρατία μας και καθιστά εξιλαστήρια θύματα το πιο ευάλωτο κομμάτι της κοινωνίας μας, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Σας καλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψιν τα αιτήματά μας και να τα διαβιβάσετε στην Επιχειρησιακή και Πολιτική ηγεσία σας. Σε αντίθετη περίπτωση δηλώνουμε πως θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας και θα καταγγείλουμε τα γεγονότα στα αρμόδια εθνικά και διεθνή Θεσμικά Όργανα, Οργανισμούς και ΜΜΕ.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.