Τα καταφέραμε

Μετά την δύσκολη διαπραγμάτευση και την πολύ επιτυχημένη συμφωνία με την Τρόικα, ο Αντώνης Σαμαράς, στο τηλεοπτικό μήνυμά του, δήλωσε ανακουφισμένος πως σε λίγο η Ελλάδα δεν θα εξαρτάται πια από τα μνημόνια, αφού θα βρίσκεται στα χέρια του Θεού.Ο Αντώνης Σαμαράς διευκρίνισε πως τα δύσκολα δεν πέρασαν αλλά οι θυσίες πιάνουν τόπο, αφού ο Δίας εξευμενίστηκε με τις απολύσεις στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά, οι απολύσεις στο Δημόσιο δεν είναι ανθρωποθυσία, αφού ανθρωποθυσία είναι μόνο οι απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα.

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, οι απολύσεις είναι απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας, αφού υπάρχουν εκατομμύρια Έλληνες που θέλουν να απολυθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, για να προσληφθούν αυτοί στη θέση τους.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στην απόλυση 15 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2014, ενώ τόνισε πως οι 4 χιλιάδες θα φύγουν φέτος αλλά θα αντικατασταθούν από νέους με αξιοκρατικά κριτήρια• δηλαδή θα πρέπει να είναι μέλη της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ ή της ΔΗΜΑΡ.

Οπωσδήποτε, αποτελεί πρόοδο οι προσλήψεις στο Δημόσιο να γίνονται από τρία κόμματα και όχι από ένα, και αυτό αποδεικνύει την χρησιμότητα της κυβέρνησης συνεργασίας, οπότε είναι κρίμα που δεν μπήκε και ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για να χώσει μερικούς δικούς του στο Δημόσιο αλλά δεν πειράζει, αφού θα τους διορίσει όλους μαζί όταν γίνει κυβέρνηση.

Ο Αντώνης Σαμαράς είπε πως η μείωση προσωπικού στο Δημόσιο θα προκύψει από τους «επίορκους» υπαλλήλους, αλλά αυτό είναι περίεργο, αφού, επί χρόνια, όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι παρουσιάζονται σαν κλέφτες και απατεώνες, ενώ τώρα μαθαίνουμε πως δεν είναι όλοι καθάρματα, και μπορεί να μην ξέρουμε πόσοι ακριβώς είναι οι επίορκοι αλλά δεν υπερβαίνουν τις 4 χιλιάδες, οπότε οι άλλες 663 χιλιάδες είναι Παναγίες.

Επίσης, ο Αντώνης Σαμαράς διευκρίνισε πως θα απολυθούν και υπάλληλοι των οποίων οι θέσεις καταργούνται και στις θέσεις τους θα προσληφθούν άλλοι αξιοκρατικά• πώς θα προσληφθούν κάποιοι σε θέσεις που έχουν καταργηθεί δεν το εξήγησε αλλά ήταν αρκετά ποιητικό και με άγγιξε.

Κλείνοντας το πανηγυρικό του μήνυμα, ο Αντώνης Σαμαράς είπε πως ως πρόσφατα η Ελλάδα ήταν το παράδειγμα προς αποφυγήν για όλη την Ευρώπη αλλά σήμερα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν προβλήματα και η ανασφάλεια διαχέεται παντού, οπότε τώρα είναι όλη η Ευρωπαϊκή Ένωση παράδειγμα προς αποφυγήν και αυτό είναι μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.