Γη ποτισμένη με Chanel

Όπως δείχνει έρευνα της Κάπα Research, οι Έλληνες γονείς παρουσιάζονται πρόθυμοι να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να επιστρέψουν στο χωριό και να γίνουν αγρότες, αφού με το master δεν βρίσκεις πια δουλειά ούτε ως λαντζέρης.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι γονείς έχουν κουραστεί να χαρτζιλικώνουν τα παιδιά τους και προσπαθούν να τα στρέψουν στον αγροτικό τομέα, ώστε να τα ξεφορτωθούν από το σπίτι και να μπορούν να φέρνουν τις γκόμενες και τους γκόμενους.

Οι Ελληνίδες μάνες βλέπουν θετικά την στροφή των παιδιών τους στις αγροτικές εργασίες αλλά θέλουν να πάνε μαζί τους στο χωριό, για να τα φροντίζουν, ενώ το 68% των Ελληνίδων μανάδων δηλώνουν πως προτιμούν να πάρουν αυτές τις τσάπες και να σκάβουν τα χωράφια, για να μην ξυπνήσουν τον κανακάρη τους από τα χαράματα.

Οι εννιά στους δέκα γονείς θεωρούν πως η επιστροφή των παιδιών τους στο χωριό θα έχει θετικό αντίκτυπο στην ύπαιθρο αλλά και στην Αθήνα, αφού θα βρίσκεις να παρκάρεις παντού και οι δρόμοι θα είναι άδειοι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι Έλληνες έχουν αρνητική εικόνα για τους αγρότες αλλά αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, αφού οι Έλληνες έχουν αρνητική εικόνα για όλους εκτός από τους εαυτούς τους, και αυτό δεν χρειάζεται να κάνεις έρευνα για να το μάθεις.

Επτά στους δέκα πιστεύουν πως οι αγρότες έχουν καταχραστεί τα ευρωπαϊκά πακέτα στήριξης, τα περιμένουν όλα από το κράτος και δεν σέβονται το περιβάλλον, ενώ αυτοί πήγαιναν με το σταυρό στο χέρι, δεν περίμεναν τίποτα από το κράτος και έβαζαν κλασική μουσική στα φυτά για να είναι χαρούμενα.

Οι Έλληνες γονείς πιστεύουν πως το μέλλον της χώρας είναι στη γη και θεωρούν πως, αν τα παιδιά τους φυτέψουν χασισόδεντρα, αφενός θα έχουν το δικό τους χασίς -και δεν θα χρειάζεται πια να αγοράζουν ακριβό χασίς αμφιβόλου ποιότητας από άγνωστους-, και αφετέρου θα μπορέσουν να βγάλουν πολλά χρήματα από τις χασισοκαλλιέργειες, ώστε να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους και να προσφέρουν στην κοινωνία.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.