Επιτάφιος στο Λος Άντζελες

Το Λος Άντζελες είναι μέσα στις πύρινες λαίλαπες αυτές τις ημέρες -και κοντά στην γειτονιά μου, το Glendale-, αλλά οι άνθρωποι στην Καλιφόρνια είναι cool. Δεν ήταν δυνατόν να μην πάω στον Επιτάφιο, οπότε πήγα στον Άγιο Νικόλαο, μια ελληνορθόδοξη εκκλησία στο Northridge. Σκέφτηκα να πάω στον Άγιο Αντώνιο στην Pasadena αλλά μου είπαν πως στον Άγιο Νικόλαο έχει μεγαλύτερο fun ο Επιτάφιος. Βέβαια, τον Άγιο Νικόλαο εδώ τον λένε St. Nicholas.

Ελληνόπουλα του Λος Άντζελες βγαίνουν από την εκκλησία, κρατώντας λαμπάδες και φορώντας ωραία ρούχα. Του χρόνου θα τα φορέσω κι εγώ. Μπορεί να γίνω και παπάς. Έχει χοντρή κονόμα εδώ το παπαδιλίκι. Πιο χοντρή και από την Ελλάδα.

Πιστοί κουβαλάνε τον Επιτάφιο. Πάλι καλά, γιατί, την προηγούμενη φορά που έκανα Πάσχα στο Λος Άντζελες, ο Επιτάφιος είχε ρόδες και τον τσουλούσαν. Είχα αγανακτήσει τόσο πολύ που τον είχα πάρει μόνος μου στην πλάτη και μετά έπαθα λουμπάγκο.

Πίσω από τον Επιτάφιο, κοριτσάκια ντυμένα στα λευκά, για να κάνουν πρόβα για τον γάμο τους. Πρέπει να μάθω ποιο κοριτσάκι είναι κόρη του πιο ζάπλουτου Έλληνα του Λος Άντζελες, για να το καπαρώσω από τώρα. Πρέπει να φροντίσω για το μέλλον μου.

Ο Επιτάφιος επιστρέφει στο εσωτερικό της εκκλησίας. Δεν είναι να τον πας και πολύ μακριά τον Επιτάφιο γιατί εδώ έχει και συμμορίες που μπορεί να στον κλέψουν. Μπορεί να σου πάρουν και την γυναίκα και το παιδί, που είναι καλή φάση γιατί θα ησυχάσεις.

Γαμάτο το ιερό. Πολύ λούσο. Πολύ φραγκάτοι οι Έλληνες στο Λος Άντζελες. Είναι επειδή δουλεύουμε σκληρά όλη μέρα. Δεν είμαστε τεμπελχανάδες σας εσάς εκεί στην Ελλάδα. (Πάντα ήθελα να το γράψω αυτό.)

Κοιτούσα τους συμπατριώτες μας στην εκκλησία και σκεφτόμουν πόσο τυχεροί είναι που την έκαναν από την Ελλάδα. Επίσης, σκεφτόμουν πως δεν ήξεραν ότι έχουν ανάμεσά τους την κορυφαία προσωπικότητα του Ελληνισμού σήμερα. Εμένα.

Μετά τον Επιτάφιο, επέστρεψα στο σπίτι και έβαψα τα αυγά. Έκανα και κουλουράκια. Έκανα κι έναν μπάφο γιατί δεν αντέχεται αλλιώς όλο αυτό το πράγμα. Καλή Ανάσταση.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.