Η ζωή είναι μικρή για να την περάσεις στην Ελλάδα

Μου αρέσει πολύ το West Holywood. Μου θυμίζει τα Πετράλωνα. Μερικές φορές παρκάρω το αυτοκίνητο και περπατάω για ώρες. Σκέφτομαι το μέλλον της χώρας μου αλλά, κυρίως, το δικό μου. Είναι σκληρή η ξενιτιά. Τα ξένα χέρια είναι μαχαίρια.

Οδηγώ συχνά στο Beverly Hills. Δεν σταματάω ποτέ, όμως. Κάνω αντίσταση στην πλουτοκρατία.

Εντάξει, εδώ σταματάω καμιά φορά γιατί μένει ένας φίλος μου, με τον οποίο, παλιά, είχαμε πάει παρέα στην Κούβα για εκπαίδευση στο αντάρτικο πόλης. Συζητάμε για ώρες για τις νέες μορφές αντάρτικου, πίνοντας Kir Royal για να πνίξουμε τον πόνο μας.

Στο λόμπι του ξενοδοχείου Peninsula, συναντιέμαι συχνά με τον Τζορτζ Σόρος που είναι ο χρηματοδότης μου και ο περήφανος χορηγός μου. Είναι και γαμώ τα παιδιά ο Τζορτζ. Το κακό με τον Τζορτζ είναι πως τρώμε πάντα του σκασμού και δεν με αφήνει να πληρώσω ποτέ. Ποιος νομίζει ότι είναι;

Καθώς οδηγώ από το Beverly Hills στο West Holywood, σκέφτομαι το μέλλον της Αριστεράς. Αλήθεια, πού το πάει η Αριστερά;

Ήμουν καλεσμένος σε ένα γάμο στο La Canada Flintridge Country Club· ένας γάμος εδώ κοστίζει όσο το μισό χρέος της Ελλάδας. Ένας Ελληνοαμερικανός που πουλάει ομπρέλες θαλάσσης -βασικά, μεγαλέμπορος ναρκωτικών είναι ο άνθρωπος- πάντρεψε την κόρη του με έναν ποπ σταρ από το Αζερμπαϊτζάν που ο πατέρας του πουλάει νάρκες. Αφού ήπια τριάντα μπουκάλια σαμπάνια, πήγα στην πισίνα για να δω το ηλιοβασίλεμα. Ο ουρανός είχε τα χρώματα που έχει και στη Ζάκυνθο. Καλά, και στη Βόρεια Κορέα τα ίδια χρώματα θα έχει αλλά δεν έχω πάει στη Βόρεια Κορέα, οπότε σκέφτηκα την Ζάκυνθο.

Καθώς κοιτούσα το γήπεδο του γκολφ -εδώ σε κάθε γωνία έχει ένα γήπεδο γκολφ-, αποφάσισα να γίνω πρωταθλητής του γκολφ και να βάζω την μπάλα μου σε όλες τις τρύπες. Το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, το γκολφ θα είναι ολυμπιακό άθλημα, οπότε θα βάλω την μπάλα μου σε όλες τις τρύπες του Ρίο και θα κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα, θα ανέβω στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου τυλιγμένος με μια ελληνική σημαία, θα ακουστεί ο εθνικός ύμνος και θα κλαίτε όλοι -αριστεροί και δεξιοί- αγκαλιασμένοι στην Ελλάδα, περήφανοι για την μεγάλη μου επιτυχία. Μπράβο μου.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.