Πάσχα στο Λος Άντζελες

Κόντεψαν να με πάρουν τα κλάματα όταν είδα αυτό τον σταθμό του ηλεκτρικού στη μέση του Freeway 210, γιατί μου θύμισε τον σταθμό στην Αττική Οδό και νόμιζα πως ήμουν στην Αθήνα. Ευτυχώς, δεν ήμουν στην Αθήνα. Και αυτός είναι ο λόγος που ξαναβρήκα το κέφι μου.

Ωραίες είναι οι πρώτες ημέρες στο Λος Άντζελες αλλά σκέφτομαι τι θα γίνει αν με σταματήσει κάνας τροχονόμος και μου ζητήσει χαρτιά και δίπλωμα γιατί δεν έχω. Είμαι παράνομος μετανάστης και οδηγώ παράνομα. Θα κάνω αυτό που κάνω και στην Ελλάδα, όταν με σταματούν οι μπάτσοι: θα του πιάσω κουβέντα, θα του πω πως μου θυμίζει κάποιον, θα τον ρωτήσω από πού είναι, θα βγούμε μακρινοί συγγενείς ή θα έχουμε κάποιον κοινό φίλο, και θα με αφήσει να φύγω. Μεγάλο σχολείο η Ελλάδα.

Χτες έφτιαξα και τσουρέκια για το Πάσχα. Αυγά θα βάψω το Μεγάλο Σάββατο γιατί δεν πρόλαβα. Μπορεί να ξενιτεύτηκα αλλά θα κρατάω όλα τα έθιμα των Εβραίων. Το παράκανα με το αλεύρι και τα τσουρέκια μου βγήκαν πολλά. Τα πήρα και πήγα downtown LA, για να τα μοιράσω. Μόνο σε Έλληνες. Επειδή δεν έβρισκα Έλληνες, τα μοίρασα σε κάτι άλλους πεινάλες. Χαμός έγινε. Πλακώσανε όλοι οι ξενηστικωμένοι του Λος Άντζελες να φάνε τα τσουρέκια μου. Ευτυχώς, έχω μάθει αυτό το κόλπο του Χριστού που πολλαπλασίαζε τα ψάρια και τα ψωμιά, οπότε πολλαπλασίασα τα τσουρέκια και τους τάισα όλους. Σας αγαπάω.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.