Σπιτική λεμονάδα (by pitsirikos)

Την ιδέα μου την έδωσε ένας φίλος στη σελίδα μου στο Facebook. Να φτιάξω σπιτική λεμονάδα. Πώς δεν το είχα σκεφτεί; Εδώ στην Κρήτη, όπως και σε όλη την Ελλάδα, τα λεμόνια είναι πεταμένα κάτω και δεν τα μαζεύει κανείς. Εν τω μεταξύ, σε πολλά σούπερ μάρκετ, έχουν λεμόνια από το εξωτερικό.

Βρήκα ένα γαϊδούρι, το βάφτισα Τσε, το δανείστηκα για λίγο χωρίς την άδεια του αφεντικού του, και πήγα και μάζεψα λεμόνια.

Φόρτωσα τα λεμόνια στον Τσε και τα έφερα στο εξοχικό που έχω απαλλοτριώσει για να περάσω το καλοκαίρι.

Μπήκα στο Διαδίκτυο, διάβασα τις συνταγές και έφτιαξα σπιτική λεμονάδα.

Τα πράγματα είναι απλά: Ένα μέρος νερό, ένα μέρος ζάχαρη, ένα μέρος χυμός λεμόνι. Βράζουμε νερό και ζάχαρη μαζί -βάζουμε και τις φλούδες από δυο λεμόνια- και, όταν “δέσουν”, προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι και αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά. Μόλις κρυώσει, το βάζουμε σε γυάλινα μπουκάλια και μετά στο ψυγείο. Σερβίρουμε, προσθέτοντας παγωμένο νερό.

Χτες, δανείστηκα πάλι τον Τσε και πήγα στην παραλία για να πουλήσω τη λεμονάδα. Έδωσα και στον Τσε λίγη λεμονάδα, για να δροσιστεί. Του άρεσε. Με δάγκωσε από την χαρά του.

Βάφτισα τη λεμονάδα “Greek Success” γιατί έχει σημασία το brand name.

Πήγαινα πέρα δώθε στην παραλία, φωνάζοντας:

“Fresh greek success! Fresh greek success! Lemon juice better than Viagra! Drink, ladies and gentlemen! Save Greece and your sex life!”

Καλά, έγινε χαμός. Ξεπούλησα μέσα σε μια ώρα. Τρία βαρέλια λεμονάδα. Είσπραξη έξι χιλιάδες ευρώ. Μαύρα.

Γνώρισα και μια καλλίπυγο Γαλλίδα, την Μαριόν Κοτιγιάρ, που ήρθε στο σπίτι να της δείξω πώς φτιάχνω την σπιτική λεμονάδα.

Ωραία είναι εδώ στην Κρήτη. Περνάω τζάμι, κάνω μπάνια, βγάζω λεφτά.

Εδώ θα μείνω.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.