Διακοπές 2013

Σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα του ΙΝΚΑ, το 73% των Ελλήνων δεν θα κάνει φέτος διακοπές, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό θα μειώσει τον χρόνο διακοπών του, γιατί οι διακοπές είναι πολύ κουραστικές και σε βγάζουν από τον ρυθμό σου.

Το θετικό είναι πως οι άνεργοι είναι πια 1,5 εκατομμύριο, οπότε δεν χρειάζονται διακοπές, αφού ξεκουράζονται πολύ καιρό και μάλλον θα ξεκουράζονται για πολλά χρόνια ακόμα, ενώ κάποια στιγμή θα ξεκουραστούν για πάντα.

Όπως δείχνει η έρευνα, ο κύριος λόγος που οι Έλληνες δεν θα πάνε διακοπές είναι οικονομικός, και αυτό το στοιχείο αποτελεί μεγάλη έκπληξη για όλους μας, οπότε, ευτυχώς που γίνονται αυτές οι έρευνες και μαθαίνουμε τέτοια συνταρακτικά πράγματα.

Κάποιοι Έλληνες έχουν χρήματα για διακοπές αλλά δεν θα πάνε επειδή φοβούνται πως αυτοί που δεν μπορούν να πάνε διακοπές θα τους ματιάσουν και θα πέσουν ξεροί.

Το 80% του 27% αυτών που θα κάνουν διακοπές θα φύγουν για 5 μέρες το πολύ αλλά θα σας πουν τόσες φορές τον χειμώνα την ίδια ιστορία με την εκρηκτική Ρωσίδα που γνώρισαν σε εκείνο το μπαρ στην Πάρο, που θα νομίζετε πως έλειπαν σε διακοπές περισσότερο από πέντε χρόνια.

Η πλειοψηφία των Ελλήνων που θα πάνε διακοπές θα προτιμήσουν το μέρος καταγωγής τους, μπας και φιλοτιμηθεί και τους χαρτζιλικώσει κάνας παππούς ή καμιά γιαγιά, ώστε να μπορέσουν να αγοράσουν το εισιτήριο της επιστροφής και να μην γυρίσουν στην Αθήνα με τα πόδια ή κολυμπώντας.

Πάντως, οι κάτοικοι της περιφέρειας θα υποφέρουν αυτό το καλοκαίρι από τους Αθηναίους που θα πάνε διακοπές στα κωλοχώρια τους, αφού θα τους τα κάνουνε μπαλόνια με την γκρίνια τους.

Κι όπως μου είπε και ένας φίλος μου μπουρτζόβλαχος -που έχει παντρέψει τρεις κόρες και έχει λεφτά να μας θάψει όλους-, “ας πρόσεχαν και οι Αθηναίοι που ήταν όλο επίδειξη και φανφάρες τόσα χρόνια”.

Το 80% αυτών που θα κάνουν διακοπές θα μείνουν σε φιλικό ή συγγενικό σπίτι -θα χαλάσουν πολλές φιλίες αυτό το καλοκαίρι-, ενώ μόλις το 20% θα μείνουν σε ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια, οπότε ευτυχώς που ήρθαν οι ορδές των Ρώσων αδερφών μας και οι ξενοδόχοι περνάνε ένα χρυσό καλοκαίρι, γιατί αν περίμεναν από τους Έλληνες, θα το κλείνανε το μαγαζί.

Βέβαια, από την έρευνα λείπουν αυτοί που θα κάνουν κάμπινγκ, οπότε, επειδή αποκλείεται να μην κάνει ούτε ένας Έλληνας κάμπινγκ φέτος, καταλήγω στο συμπέρασμα πως οι Έλληνες λένε ψέματα ότι δεν θα πάνε διακοπές και θα ξαμοληθούν στις παραλίες με τις σκηνές και τα sleeping bag, με αποτέλεσμα να τους πατάμε για να μπούμε στην θάλασσα.

(Το μόνο που έχει σημασία τώρα είναι να παραμείνουμε στο ευρώ, οπότε μην στενοχωριέστε που δεν θα κάνετε διακοπές και μπάνια. Κάνω εγώ για όλους σας.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.