Ελάφια και μπουκαμβίλιες

Την περασμένη εβδομάδα, οδηγούσα στους δρόμους του Λος Άντζελες, ακούγοντας Καζαντζίδη στη διαπασών, όταν, έξω από μια βίλα, είδα αυτό το ελάφι. Το θεώρησα πολύ καλό σημάδι και μου ήρθε μια φοβερή ιδέα.

Σε κάποιες περιοχές του Λος Άντζελες, ανοίγεις το πρωί το παράθυρό σου και βλέπεις ελάφια, σκίουρους και άλλα συμπαθητικά ζώα. Βλέπεις και πάρα πολλές ψηλές ξανθές θεογκόμενες -με στήθος και κώλο να κοιτάνε στον ουρανό από την πολλή σιλικόνη- αλλά δεν είναι αυτές το θέμα μου τώρα, και ας επικεντρωθούμε στα ελάφια. Οπωσδήποτε, είναι πολύ θετικό για την ψυχολογία ενός ανθρώπου να έχει ελάφια γύρω του, οπότε προτείνω να αμολήσουμε ελάφια μέσα στην Αθήνα. Βέβαια, το πιθανότερο είναι πως θα τα χτυπάνε τα αυτοκίνητα στην Κηφισίας και θα γίνεται ο δρόμος μουνί, ενώ όσα επιβιώσουν από τα αυτοκίνητα θα τα τουφεκάνε οι Αθηναίοι για να τα φάνε. Πάντως, αξίζει να δοκιμάσουμε.

Στο Λος Άντζελες έχει και πάρα πολλές μπουκαμβίλιες. Μάλλον δεν τις τρώνε τα ελάφια. Σκεφτόμουν λοιπόν πως θα ήταν πάρα πολύ όμορφο κάθε Αθηναίος να φυτέψει μια μπουκαμβίλια στο μπαλκόνι του ή στην είσοδο του σπιτιού του, οι μπουκαμβίλιες να καλύψουν όλα τα κτίρια από πάνω ως κάτω, και η Αθήνα να γίνει η πανέμορφη πόλη με τις μπουκαμβίλιες που θα κλέψει τις καρδιές των τουριστών όλου του πλανήτη. Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο, θα δημιουργηθούν πολλές νέες θέσεις εργασίας, αφού η Αθήνα θα γεμίσει φύλλα και άνθη από μπουκαμβίλιες, οπότε κάποιοι θα πρέπει να τα σκουπίζουν. Όπου και να ταξιδέψω, το καλό της Ελλάδας σκέφτομαι.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.