Ιεροί χώροι

Στο διπλανό τραπέζι, τσακώνονται για το αν θα ήταν σωστό να παίξει ο Σάκης Ρουβάς στην Επίδαυρο. Όχι για το αν είναι ο κατάλληλος να παίξει τον Διόνυσο στις “Βάκχες” του Ευριπίδη, μόνο για την Επίδαυρο · τα άλλα αρχαία θέατρα δεν τους απασχολούν. Αυτοί που λένε “όχι και στην Επίδαυρο ο Σάκης” είναι περισσότεροι.

Κοιτάω τους Επιδαυρολάτρες και είναι όλοι σαν σκυλάδες. Είναι ικανοποιημένοι που ο Σάκης Ρουβάς δεν θα πατήσει τον “ιερό χώρο του θεάτρου της Επιδαύρου”.

Η σκηνή μου θυμίζει μια άλλη σκηνή πριν από πολλά χρόνια στην Ομόνοια, όταν είδα κάτι ρακένδυτους να τσακώνονται για τα εκατομμύρια που έπρεπε να πάρει ο Δημήτρης Σαραβάκος. Τα έβρισκαν λίγα.

Η χώρα να έχει πρωθυπουργό τον Σαμαρά, υπουργό Υγείας τον Άδωνι Γεωργιάδη αλλά εσένα να σε πειράζει μην παίξει ο Σάκης Ρουβάς στην Επίδαυρο.

Γίνονται χρόνια αυτές οι συζητήσεις-κόντρες για το αν κάποιος είναι άξιος να παίξει στην Επίδαυρο ή να τραγουδήσει στο Ηρώδειο.

Και για την Επίδαυρο, άντε να το καταλάβω, αλλά για το Ηρώδειο που είναι ένα ρωμαϊκό ωδείο – “ρωμαϊκό πηγάδι” το έλεγε ο Γιάννης Τσαρούχης- δεν βλέπω τι το “ιερό” έχει. Μάλλον επειδή είναι κοντά στον Παρθενώνα.

Βέβαια, και το σπίτι του Άκη Τσοχατζόπουλου είναι κοντά στον Παρθενώνα. Αλλά κανείς δεν το θεωρεί “ιερό”.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, το θέμα δεν είναι αν θα παίξει στην Επίδαυρο ο Σάκης Ρουβάς ή η Τζούλια Αλεξανδράτου.

Το θέμα είναι πως αυτοί οι “ιεροί” χώροι -σαν την Επίδαυρο- θα πρέπει να μεταφερθούν σε κάποια άλλη χώρα.

Μολύνονται στην Ελλάδα.

Γιατί αν στην σκηνή είναι οι Ρουβάδες -προκαλώντας οργή στους θαυμαστές της Πάολας-, στις κερκίδες κάθονται ένα σωρό λαμόγια της πολιτικής και οικονομικής ελίτ.

Και ποτέ κανείς δεν ενοχλήθηκε που όλοι αυτοί οι σιχαμένοι βεβηλώνουν τον “ιερό χώρο της Επιδαύρου”.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.