Ο Επιθεωρητής στη Ζάκυνθο

Είναι πια παράδοση να έρχομαι κάθε καλοκαίρι στην Ζάκυνθο, για να πάω την μητέρα μου στο θέατρο να δει τον αγαπημένο της, Γιώργο Κιμούλη. Αυτό το καλοκαίρι, ο Γιώργος Κιμούλης δεν έρχεται στην Ζάκυνθο, οπότε πήγα τη μαμά μου στον “Επιθεωρητή” του Νικολάι Γκόγκολ, με πρωταγωνιστές τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και τον Γιώργο Αρμένη, σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου.

Ο Γιώργος Αρμένης είναι ένας από τους πιο αγαπημένους μου ηθοποιούς. Με συγκινεί και με ψυχαγωγεί αφάνταστα. Η Αριέττα Μουτούση, ο Μιχάλης Μητρούσης, ο Θόδωρος Κατσαφάδος και όλοι οι ηθοποιοί του θιάσου είναι εξαιρετικοί. Ο “Επιθεωρητής” είναι μια σπουδαία σάτιρα της διαφθοράς. Διαχρονικό έργο. Και απολαυστικό.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης δίνει ρεσιτάλ στον ρόλο του “Επιθεωρητή”. Δεν με συγκινούσε ιδιαίτερα ο Μαρκουλάκης στην αρχή της καριέρας του αλλά είναι πια ένας σπουδαίος και λαμπερός ηθοποιός. Υποθέτω πως δούλεψε πάρα πολύ και το αποτέλεσμα φαίνεται. Ο Μαρκουλάκης έχει μια φρεσκάδα που τον κάνει να ξεχωρίζει. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, η φρεσκάδα είναι το μυστικό για όλες τις τέχνες. Και δεν την συναντάς εύκολα σήμερα. Ούτε στην Ελλάδα, ούτε στο εξωτερικό.

Φυσικά, δεν είπα στην μητέρα μου πως είδαμε τον Μαρκουλάκη και όχι τον Κιμούλη, για να μην την στενοχωρήσω. Ευτυχώς, η μαμά μου δεν βλέπει καλά και δεν ακούει σχεδόν καθόλου, οπότε δεν κατάλαβε την διαφορά. Βέβαια, μου είπε πως της φάνηκε κάπως πιο κοντός ο Κιμούλης αλλά της είπα πως μεγάλωσε και ο Κιμούλης, έχει οστεοπόρωση και μάζεψε λίγο, οπότε το έσωσα.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.