Επάνω στη γη και κάτω από τα σύννεφα

Πιτσιρίκο, στη ζωή μας υπάρχουν στιγμές που λέμε “είμαι ευτυχισμένος” …. έτσι ακριβώς ένοιωθα τις τελευταίες δέκα μέρες στο μαγικό χωριό μου. Με τα πλατάνια γύρω μου, τα νερά να τρέχουν από τις βρύσες που βρίσκονται παντού, τα κηπευτικά της μάνας που πότιζα και παρατηρούσα την καθημερινή αλλαγή τους. Τις γεύσεις , τις μυρωδιές , το σκυλί μας, το τρέξιμο…

Και μετά ένα τηλέφωνο, σου άνοιξαν το σπίτι. Άντε πίσω στην Αθήνα, το σοκ της ακαταστασίας και παραβίασης του χώρου,τη βρώμα που άφησαν και δε φεύγει ούτε με 100 σφουγγαρίσματα.

Και όμως… κανένας πανικός και στεναχώρια…οι εικόνες της φύσης ήταν πιο δυνατές απ αυτές που αντίκρισα όταν άνοιξα τη πόρτα.

Τώρα που το σκέφτομαι έγινα για άλλη μια φορά αριθμός στατιστικής: άνεργη και θύμα κλοπής. Καιρός να γίνω ξανά με το αίτημα φιλοξενίας που σου στέλνω.:)

Φιλικά,

Ευδοκία

(Αγαπητή φίλη, στατιστικά στοιχεία είμαστε. Εντελώς αναλώσιμοι. Ένα εισιτήριο για τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Νιώσατε όμορφα εκεί στο χωριό που είναι οι μνήμες σας, και δεν σας πτόησε η διάρρηξη του σπιτιού σας στην Αθήνα. Διώκεται η Μνήμη στις μέρες μας. Θυμάμαι πάντα την απάντηση του Παναγιώτη Φαρμάκη στην “Αγέλαστο Πέτρα”, όταν τον ρώτησε ο αφηγητής και σκηνοθέτης της ταινίας, Φίλιππος Κουτσαφτής, πού μένει: “Επάνω στη γη και κάτω από τα σύννεφα”. Αν “χαίρομαι” για κάτι σε αυτή την πολύ μοντέρνα εποχή της ελεύθερης αγοράς, είναι που δεν έχω σπίτι και αυτοκίνητο για να μου τα κλέψουν. Συζητούσαμε πριν από μερικές μέρες σε μια παρέα για το πώς βλέπουμε τους εαυτούς μας σε 5 χρόνια. Αφού μίλησαν όλοι, τους είπα πως εγώ δεν βλέπω τον εαυτό μου ούτε μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Θα πορευτούμε -για όσο χρόνο μας απομένει- με μόνη περιουσία και πυξίδα τη Μνήμη. Όπως και ο Παναγιώτης Φαρμάκης που τον χτύπησε αυτοκίνητο την ώρα που έψαχνε να βρει αρχαία. Σας ευχαριστώ για την πρόταση φιλοξενίας. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.