Η Ελλάδα μπορεί να σώσει την Αίγυπτο

Στο αυριανό έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κατάσταση στην Αίγυπτο, θα συμμετάσχει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Αντιπαρέρχομαι το γεγονός πως, εν έτει 2013 και με την χώρα χρεοκοπημένη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται ακόμα στην κυβέρνηση και εκπροσωπεί τη χώρα, και προτείνω λύση για την Αίγυπτο.

Για να σταματήσει ο εμφύλιος πόλεμος στην Αίγυπτο, πρέπει να εφαρμοστεί το πείραμα της Ελλάδας.

Πρέπει να βγει αύριο η προσωρινή κυβέρνηση της Αιγύπτου -η χούντα δηλαδή- και να ανακοινώσει χαράτσια, απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων, επίδομα αλληλεγγύης, σεισμόσημο, πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας κλπ.

Φανταστείτε, τώρα που είναι οι Αιγύπτιοι με το μαχαίρι στα δόντια και το Καλάσνικοφ στο χέρι και σφάζονται μεταξύ τους, να βγει η κυβέρνησή τους και να τους πει πως αποφάσισε να αυξήσει το ΦΠΑ.

Ή να τους πει πως αποφάσισε το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Θα πάθουν σοκ οι Αιγύπτιοι. Δεν θα το περιμένουν. Θα παγώσουν.

Για να μην κλιμακωθεί ο εμφύλιος στην Αίγυπτο, η Αίγυπτος χρειάζεται Μνημόνια και πακέτα μέτρων.

Μπορεί να πιάσει το κόλπο. Εδώ έπιασε.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.