Τούρτα (by pitsirikos)

Χτες έφτιαξα για πρώτη φορά στη ζωή μου τούρτα. Είναι αυτή η τούρτα που βλέπετε στη φωτογραφία. Αυτή η τούρτα μόνο σε φωτογραφίες υπάρχει πια.

Δεν ήξερα πώς να φτιάξω μια τούρτα αλλά ούτε πώς να γράφω ήξερα. Θέληση να υπάρχει, όμως, και όλα γίνονται.

Μαγείρεψα στους καλούς αναγνώστες που με φιλοξενούν αυτές τις ημέρες τα αχτύπητα γεμιστά μου, τους έκανα και παστίτσιο, έφτιαξα κι ένα μουσακά, έκανα κι ένα σουφλέ, αλλά ήθελα να τους γλυκάνω και λίγο γιατί είναι πολύ ωραίοι άνθρωποι.

Στρώθηκα λοιπόν χτες και έφτιαξα αυτή την τούρτα. Μιλάμε, έγινε ανάρπαστη.

Και δεν ήταν δύσκολο. Έκλεψα ροδάκινα, έκλεψα σταφύλια, έκλεψα ζάχαρη, κρέμα γάλακτος, ζελατίνη, έκλεψα και κάτι άλλα -που δεν τα γράφω γιατί η συνταγή είναι μυστική- και έτοιμη η τούρτα.

Την συνταγή μου την έδωσε μια Ιταλίδα που γνώρισα στην Αστυπάλαια τον περασμένο μήνα. Εγώ της έδωσα ό,τι πολυτιμότερο είχα.

Τώρα θέλω να φτιάξω μια τούρτα σοκολάτα, για να ταιριάζει με το σοκολατί χρώμα που έχω αποκτήσει.

Εν τω μεταξύ, οι αναγνώστες που με καλούν, για να με φιλοξενήσουν, έχουν αυξηθεί πολύ μετά το κείμενό μου για τα γεμιστά.

Είναι πολλοί οι άνθρωποι που θέλουν να φάνε γεμιστά από τα χεράκια μου. Ποια χεράκια; Αυτά είναι κουπιά.

Παιδιά, σας ευχαριστώ πολύ. Δεν σας προλαβαίνω όλους για φέτος. Στους υπόλοιπους θα μαγειρέψω το επόμενο καλοκαίρι.

Καλές βουτιές!

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.