Μερικές απαντήσεις

Κάποιες απαντήσεις σε ερωτήματα και θέματα που λαμβάνω συχνά στο μέιλ μου:

Κάποιες κυρίες και κάποιοι κύριοι με ρωτάνε γιατί τους έχω μπλοκάρει στα social media. Ας το βρουν μόνοι τους. Για να υπάρχει η τεχνική δυνατότητα να μπλοκάρεις κάποιον στα social media, θα υπάρχουν και οι λόγοι.

Πάντως, εμένα με έχουν μπλοκάρει πάρα πολλοί και δεν με πειράζει καθόλου. Ίσα-ίσα που χαίρομαι.

Να διευκρινίσω πως χρησιμοποιώ τα social media για ενημέρωση, ψυχαγωγία και για την δουλειά μου. Όχι για να βρίζω, να τσακώνομαι και να λέω στους άλλους χρήστες πόσο ηλίθιοι είναι. Στόχος μου είναι πάντα η εξουσία, όχι οι άλλοι χρήστες. Αυτό είναι χάσιμο χρόνου και δεν με αφορά. Είμαι μπλόγκερ, όχι τουιτεράς. Τα social media είναι ένα εργαλείο. Χρήσιμο.

Για τους φίλους που ρωτάνε γιατί δεν γράφω συχνά tweets και status τους τελευταίους μήνες, είναι επειδή δεν ήμουν στην Αθήνα. Τα social media είναι πολύ “αθηναϊκά”. Αν δεν ζεις στην Αθήνα -και μάλιστα στο κέντρο της Αθήνας-. τα social media δεν σε αφορούν ιδιαίτερα. Έχεις καλύτερα πράγματα να κάνεις.

Πάντως, θα επανέλθω δυναμικά. Λατρεύω τις ατάκες -τις έχω και εύκολες-, οπότε σύντομα θα ασχοληθώ πιο ενεργά με τα social media. Απλά, όλο αυτό τον καιρό, τις ατάκες τις έλεγα στους φίλους μου. Όπως παλιά.

Για τους φίλους που με ρωτάνε αν -εκτός από το μπλογκ μου- έχω το τάδε ή το δείνα μπλογκ που “πιτσιρικίζει” ή έχει σήμα το μωρό με το σφυρί, όχι δεν έχω. Αυτό εδώ είναι το μπλογκ μου. Γιατί να έχω άλλο;

Κάποιοι φίλοι με ρωτάνε αν έγραψα το τάδε σχόλιο στα σχόλια κάποιου σάιτ ή κάποιου μπλογκ επειδή κάποιος υπογράφει στα σχόλια ως “πιτσιρίκος”. Όχι, δεν γράφω σχόλια σε σάιτ και μπλογκ.

Γενικά, το βαριέμαι το διαδίκτυο αλλά τυχαίνει να ζω από αυτό και να εκφράζομαι ελεύθερα μέσα απ’ αυτό.

Προσπαθώ να κρατάω μόνο τα καλά του Διαδικτύου και να ασχολούμαι συγκεκριμένες ώρες. Ο εθισμός είναι κακό πράγμα.

Για τους φίλους αναγνώστες που μου κάνουν παράπονα επειδή δεν δημοσίευσα το μέιλ τους ή δεν τους απάντησα, να γράψω για μια ακόμα φορά πως συνεχίζω να είμαι ένας (1) άνθρωπος. Δεν μπορώ να τα προλάβω όλα. Κάνω ό,τι μπορώ.

Ευχαριστώ.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.