«Αντιρρησίας συνειδήσεως»

Αγαπητέ πιτσιρίκο, μέρες τώρα με ταλανίζουν οι λέξεις που ίσως τελικά είναι και η απάντηση σε αυτήν την κοινωνική αφασία που έχουμε πέσει όλοι: «Αντιρρησίας συνειδήσεως». Μια φράση που “σπαταλήθηκε” για να περιγράψει και να τιμωρήσει μια θρησκευτική στάση (των γνωστών μας Ιεχωβάδων). Μήπως όμως στο βάθος της περιγράφει την λύση για την επιστροφή από την αφασία και την λήθη;

Όλα αυτά τα χρόνια, η δουλοπρέπεια, ο ατομικισμός, η διαφθορά και όλα τα υπόλοιπα που λαμπρά περιγράφεις και καυτηριάζεις, έχουν γίνει συνείδηση στον καθένα μας.

Μια συνειδησιακή πραγματικότητα, μια κανονικότητα που πλέον ούτε ενοχλεί, ούτε προκαλεί αντιδράσεις.

Σε αυτήν την συνείδηση θωρώ ότι πρέπει να γίνουμε αντιρρησίες και να ανατρέπουμε αυτό το «λογικά κανονικό – φυσιολογικό» που μας έχει δηλητηριάσει.

Μοιάζει με την ιστορία με τον ελέφαντα και την αλυσίδα που επειδή έχει μάθει από μικρός να είναι δεμένος με μια μικρή αλυσίδα, που δεν μπορούσε να σπάσει τότε, μεγαλώνοντας ούτε καν προσπαθεί να την σπάσει για να αποκτήσει ξανά την ελευθεριά του, γιατί πολύ απλά του έχει γίνει συνείδηση -πραγματικότητα – κανονικότητα, ότι δεν μπορεί να σπάσει την αλυσίδα που οδηγεί στην ελευθερία.

Άπαξ και προσπαθήσουμε να γίνουμε «αντιρρησίες συνειδήσεως» και αντιταχθούμε σε αυτό την κανονικότητα που μας έχουν μάθει, η αλλαγή και η αντίδραση θα έρθει αυτόματα… στο υπόσχομαι.

Με εκτίμηση

Κωστής

(Αγαπητέ φίλε, θα συμφωνήσω μαζί σας. Έχω γράψει πάρα πολλές φορές πως, αν κάνουμε ως κοινωνία το συνειδησιακό άλμα, αν κάνουμε το άλμα συνείδησης, την επόμενη ημέρα θα έχουν αλλάξει όλα προς το καλύτερο. Υπάρχει, όμως, ένα μικρό πρόβλημα. Για να γίνει αυτό, απαιτείται οι πολίτες να έχουν συνείδηση. Για να γίνει κάποιος αντιρρησίας συνείδησης, όπως προτείνετε, πρέπει πρώτα να έχει συνείδηση. Βλέπετε πολλούς ανθρώπους με συνείδηση; Εγώ όχι. Ζούμε στη χώρα που μαθαίνουμε πως οι βουλευτές, για κάποιες περιπτώσεις, μπορούν να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Δηλαδή, η συνείδηση είναι κάτι που το χρησιμοποιούμε κατά περίσταση. Ε, δεν γίνονται έτσι τα πράγματα. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.