Βρε πιτσιρίκο…

Βρε Πιτσιρίκο, μη δημιουργείς (το λέω καλοπροαίρετα) αυταπάτες στον κόσμο: “τώρα που δεν δουλεύω, απλά περνάω υπέροχα” και τα τοιαύτα.. Αν δεν υπάρχει δουλειά, χαθήκαμε…

Φυσικά και δουλεύεις. Γράφεις. Χρησιμοποιείς μια από τις κλίσεις σου: Το να βλέπεις στο ημίφως! .. ή και στο σκοτάδι!

(στην πλειοψηφία τους οι άνθρωποι βλέπουν υποκειμενικά -έως και 100%- και έχουν την ανάγκη κάποιον να τους φυσάει τη σκόνη από τα μάτια)

Επίσης είσαι καλή παρέα και για αυτούς που επίσης βλέπουν στο σκοτάδι.

Να κάνω/ρίξω και δυο δηλώσεις:

– (το τετριμμένο) “είμαι φανατικός αναγνώστης σου”

– Ζηλεύω που τρελαίνεις τις γυναίκες (εντάξει… και που κάνεις πολλά μπάνια, αλλά αυτό το ξεπερνάω)

Με απέραντη εκτίμηση

Νώντας Μ.

(Αγαπητέ Νώντα, αφού δεν δουλεύω, τι να γράψω, ψέματα; Να γράψω ότι δουλεύω; Το γεγονός ότι γράφω περίπου μισή ώρα κάθε μέρα δεν το θεωρώ δουλειά, γιατί μου δίνει μεγάλη χαρά το γράψιμο. Με διασκεδάζει· άλλοι τραβάνε μαλακία, εγώ γράφω. Ούτε θεωρώ μισθό τα 15 με 20 χιλιάρικα -μαύρα, φυσικά- που βγάζω τον μήνα. Αγαπητέ Νώντα, πρέπει να δουλέψω. Πρέπει να γίνω κι εγώ ένα χρήσιμο μέλος της κοινωνίας. Κουράστηκα να ανήκω στο ενάμισι εκατομμύριο ανέργους που τεμπελιάζουν και δεν πάνε να δουλέψουν, επειδή προτιμούν να γίνονται βάρος στους άλλους. Θέλω να κάνω κι εγώ μια απεργία, βρε αδερφέ. Μου αρέσουν οι απεργίες γιατί μου θυμίζουν την εποχή που είχα δουλειά. Σας ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια αλλά δεν είμαι κάτι σημαντικό. Ούτε καν μέτριος δεν είμαι. Απλά, ζούμε σε μια εποχή που η πλειοψηφία των ανθρώπων γύρω μας είναι καθυστερημένοι και δουλοπρεπείς. Αυτό με βοήθησε πολύ εμένα. Αν οι Έλληνες συνεχίσουν να είναι τόσο μικρονοϊκοί και δουλοπρεπείς, μπορεί να γίνω μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του 21ου αιώνα. Εν τω μεταξύ, εντελώς σοβαρά, θα πρέπει κι εσύ να μάθεις να ζεις χωρίς δουλειά, γιατί η εποχή της εργασίας έχει τελειώσει. Είναι πολύ ωραία φάση να ζεις χωρίς να δουλεύεις. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.