Η φύση ό,τι σκορπίζει το ξαναμαζεύει

Καλημέρα πιτσιρίκο! Πρώτη φορά σου γράφω. Σε έχω όμως παρεάκι δυο χρόνια τώρα! Νομίζω τούτη την ώρα μου ήρθε η όρεξη γιατί παρότι έξω η βραδινή υγρασία έχει ποτίσει το χώμα, το παράθυρό μου είναι ακόμη ανοιχτό…συνειρμικά με κάνει να ονειρεύομαι ακόμη….ακούω την θάλασσα και μου λείπει η κουβέντα ενός φίλου… Λίγες ώρες πριν,το έκανα το μπανάκι μου… Στη θάλασσα, ε!!

Ήρθες λοιπόν τόσο έντονα στην σκέψη μου καθώς έκανα τις τελευταίες βουτιές !! Γιατί θυμήθηκα τι έγραφες χτες. ..(υποσημείωση/προχτές)

(Μην δίνετε και πολλή σημασία σ’ αυτά που γράφω. Έχω κόψει το κάπνισμα μια εβδομάδα κι έχω λαλήσει. Είναι και που έχω κολλήσει στα 152 μπάνια για φέτος. Πρέπει να πάω στη θάλασσα αμέσως.)

Σε νιώθω γιατί το λες…..σου στέλνω με πολλή αγάπη το αυριανό μου (σημερινό) μπανάκι!! για δύναμη.. γιατί εσύ προχτές με αυτά που έγραψες στο “Θα ζήσω σαν δούλος” μου έδωσες πολλή χαρά!!! Πολλή όμως!!!

Είχα βέβαια ξεχάσει την χαρά μου! Για όσα έγραφες τον Δεκέμβρη του 2012 για το σύνθημα “να μην ζήσουμε σαν δούλοι”…

Συγχώρα με που θα επαναλάβω τα λόγια σου:


“Η ελευθερία δεν έχει καμία σχέση με το χρήμα. Η ελευθερία υπήρχε πριν οι άνθρωποι δημιουργήσουν το χρήμα και θα υπάρχει και μετά την κατάργησή του.

Και ή θα είσαι ελεύθερος ή θα είσαι δούλος.

Δεν μπορείς να ζήσεις «σαν ελεύθερος». Ή είσαι ελεύθερος ή δεν είσαι.

Αλλά μπορείς να ζήσεις ‘σαν δούλος’.”

Αλλά έναν χρόνο μετά, που η πραγματικότητα του 2013 έκανε και τις αυταπάτες μας ασήμαντες, η προσποίηση της ζωής μας!! Μόνο σε ψυχαναγκασμό μου φέρνει …

Γι’ αυτό, άσε να βουτάω ακόμη! Προτού με βουτήξουν!!!! (Σχήμα λόγου ήτανε.. νιώθω Τσακάλι !! Αυτό που είναι προς εξαφάνιση στα μέρη μου…αλλά η φύση ό,τι σκορπίζει το ξαναμαζεύει. Ακόμη πιο δυνατό. Ακόμη πιο άγριο …)

Σε φιλώ ..καλή λευτεριά !

ΥΓ1 Σε περιμένω για χειμερινά μπάνια!
ΥΓ2 Το τσιγάρο το έκοψα από τα πέρσι τον Μάη ..νομίζω οτι γράφεις ακόμη πιο ωραία άκαπνος!!
ΥΓ3 Ας μην το ξαναρχίσουμε ! Είναι μια ελπίδα για να κόψουμε και από το λεξιλόγιο μας το “σαν” ελεύθεροι!!! Τώρα, από την ζωή μας, είναι άλλο θέμα…..

(Αγαπητή φίλη, λατρεύω την θάλασσα. Η θάλασσα και τα σπλάχνα μου ποτέ δεν ηρεμούνε. Και την άμμο αγαπάω. Την άμμο της θάλασσας, όχι της οικοδομής. Η άμμος είναι γυναίκα. Βγαίνεις από την θάλασσα, πέφτεις βρεγμένος μπρούμυτα πάνω στην άμμο, κι αυτή σε υποδέχεται και παίρνει το σχήμα του κορμιού σου. Σκέφτηκα να πάω κάπου που είναι καλοκαίρι και να επιστρέψω τον Απρίλιο. Αλλά η αλήθεια είναι πως αυτό το καλοκαίρι τα βρήκα όλα και είμαι χαρούμενος. Συνειδητοποίησα πως, μετά την χρεοκοπία της χώρας, περνάω υπέροχα. Πριν την χρεοκοπία, όλο δούλευα και έβγαζα χρήματα που δεν προλάβαινα να χαλάσω. Τώρα δεν δουλεύω, ζω και είναι φανταστικά. Βέβαια, ίσως χρειαστεί να δουλέψω ξανά για μερικούς μήνες αλλά, ας μην παραπονιέμαι. Άλλοι κόβουν φλέβες για μια δουλειά. Εγώ πάλι όχι. Αλλά, αν είχα χρήματα, θα μπορούσα να βοηθήσω κάποιους φίλους μου. Με βοήθησε πολύ η θάλασσα. Η θάλασσα και οι άνθρωποι. Και ο ορίζοντας. Κατά τ’ άλλα, μην δίνετε και πολλή σημασία σ’ αυτά που γράφω. Εγώ δεν δίνω. Σημασία έχει να ζεις. Σημασία έχει να αγαπάς. Κι άμα καούμε από ζωή και έρωτα, ανάβουμε κι ένα τσιγάρο. Όχι τώρα, πιο μετά. Καλή λευτεριά, την αγάπη μου. Καλές βουτιές!)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.