Λαμπεντούζα

Μιλώντας σήμερα στις Βρυξέλλες, σε εκδήλωση του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ, ο Αντώνης Σαμαράς είπε πως τραγωδίες σαν την Λαμπεντούζα τις ζούμε καθημερινά στην Ελλάδα.

Δεν ξέρω τι σημαίνει η παραδοχή του Αντώνη Σαμαρά πως τραγωδίες σαν την Λαμπεντούζα τις ζούμε καθημερινά στην Ελλάδα.

Ίσως, να σημαίνει πως έχουμε συνηθίσει τους πνιγμένους μετανάστες -που ο Σαμαράς, η κυβέρνησή του και τα παπαγαλάκια τους τους αποκαλούν “λαθρομετανάστες”-, οπότε δεν μας πειράζει καθόλου.

Τι να μας πει και η Λαμπεντούζα τώρα;

Τα πρώτα ναυάγια με τουμπανιασμένα πτώματα μεταναστών “πουλούσαν” και τραβούσαν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών-καταναλωτών, αλλά τώρα μπαγιάτεψαν αυτά τα θέματα και δεν μας συγκινούν πια ούτε τα πνιγμένα παιδάκια.

Οι ειδήσεις με πνιγμένους μετανάστες δεν φτάνουν πάντα στα δελτία ειδήσεων.

Ο Σαμαράς νομίζει πως έχουμε ξεχάσει όλοι τις ρατσιστικές θέσεις του περί ανακατάληψης των πόλεων -και όχι μόνο-, ενώ μάλλον έχει την εντύπωση πως του συγχωρούνται τα πάντα σε αυτή τη ζωή.

Λάθος του.

Όταν ο κόσμος σου είναι οι γεωργιάδηδες, οι βορίδηδες, οι μουρούστηδες, οι καφρήλοι και οι λαζαρχίδηδες, θα ξυπνήσεις μια μέρα απότομα.

(Η φωτογραφία από την Λαμπεντούζα είναι του Sebastian Bolesch και είναι παλιότερη.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.