Ε όχι και την Κυριακή!

Τα εμπορικά καταστήματα άνοιξαν χτες για πρώτη Κυριακή. Υπήρξαν αντιδράσεις από εμποροϋπαλλήλους για τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή αλλά η πιο σημαντική αντίδραση ήταν πως ο κόσμος δεν ψώνισε –όπως δεν ψωνίζει και τις καθημερινές- επειδή δεν έχει χρήματα.Πάντως, οι αντιδράσεις στο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές μου φαίνονται αστείες.

Είναι κάπως αστείο να έχουν περάσει όλα αυτά τα μέτρα τα 4 τελευταία χρόνια -χωρίς να ανοίξει ρουθούνι- και να διαμαρτύρεσαι που θα ανοίγουν τα εμπορικά καταστήματα κάποιες Κυριακές τον χρόνο.

Σου έχουν αλλάξει τα φώτα, σε έχουν κάνει μαύρο στο ξύλο, στα έχουν πάρει όλα και αντιδράς επειδή θέλουν να σου πιάσουν λίγο και τον κώλο.

Βασικά, δεν αντιδράς. Κάνεις πως αντιδράς. Όπως κάνεις ότι ζεις.

Εγώ περιμένω τις αντιδράσεις όταν θα επιτραπεί ξανά και επίσημα η παιδική εργασία, ώστε να δουλεύουν όλα τα εξάχρονα και να πάψουν να τεμπελιάζουν.

Θα έχουν πολύ μεγάλη πλάκα.

(Φυσικά, έχω εξηγήσει γιατί πρέπει να ψωνίζουμε μόνο από το Διαδίκτυο που είναι ανοιχτό 365 μέρες τον χρόνο, μέρα και νύχτα: “Ποτέ την Κυριακή;”)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.